Onder zomerse omstandigheden, en dat in half september, werd de uitgestelde wedstrijd tegen Foarut gisteravond gespeeld. En het ging ook nog ergens om want beide ploegen konden nog nummer 1 worden in de poule en daarmee verder bekeren. Er waren derhalve best veel supporters op af gekomen en dat gaf met name in de pauze een gezellig vol terras te zien. Uiteraard op anderhalve meter afstand en dat ging op het terras best wel goed. Langs de lijn van het veld is dat een groter probleem zo bleek gisteren ook maar weer eens. Simpel gezegd, het wil er bij de supporters niet in om op die manier langs de lijn te staan. En handhaving lijkt mij al helemaal een moeilijke opdracht.
Het was ook het weerzien van John Hofte. John is na een prettige trainerschap bij ons naar Foarut gegaan. En hij kan best trots zijn. Want hij heeft de beschikking over een mooie jonge selectie, zo konden we gisteren wel zien. Daar zit zeker toekomst in. Daarnaast is hij de enige trainer in dit mooie land die een dame in de selectie heeft. Prachtig toch.
Duco Mulder heeft zo langzamerhand zijn lijnen wel uitgezet en kon gisteren voor het eerst weer beschikken over Roan Hein Joostema en Enne Joostema. Hij zal dus keuzes moeten maken wie er in de basis beginnen. Duidelijk is wel dat er met meer aanvallende intenties gespeeld wordt.
Dan de wedstrijd: die was best aantrekkelijk voor de neutrale toeschouwer. Minnertsga begon aanvallend en hield het veld breed. Foarut had zich daar goed op ingesteld en gokte op de counter. En die was soms best wel gevaarlijk . In de
20e minuut was er een curieus moment toen Jorn zich verslikte in een moeilijke terugspeelbal. Hij kon de bal nog net voor de doellijn keren. Minnertsga kreeg 2 goeie kansen in de eerste helft maar een inzet van Henk Helmus vanaf een meter of 5 werd gekeerd door keeper Algra en een goede mogelijkheid van Enno Kingma ging net over de deklat. Zo werd er gerust met een brilstand en dat vond Foarut al lang goed. Aan het begin van de 2e helft bracht Duco Jens de Boer en Enne Joostema binnen de lijnen voor Jilke en Hylke. John Hofte bracht o.a. oud Minnertsgeaster Lennart Weiland binnen de lijnen. In de 57e minuut kreeg Minnertsga al een waarschuwing toen de spits van Foarut alleen voor Jorn verscheen. Jorn redde echter prima met de voet.
In de 62e minuut was het echter wel raak. 2 man van Foarut stonden bij een voorzet geheel vrij voor het doel en de kopbal verdween in de uiterste bovenhoek. 0-1 Toen moesten de mouwen opgestroopt worden en dat gebeurde ook. Minnertsga controleerde vanaf dat moment het spel. Schoten van Enno en Roan Hein werden door keeper Algra ternauwernood gestopt. Maar in de 76e minuut werd Enno perfect aangespeeld door Ydo en die verzilverde die kans perfect 1-1. In de 82e minuut werd de solerende Laurens Hoekstra binnen de 16 onreglementair gestopt door Lennart Weiland en Roan Hein schoot de penalty hard binnen 2-1. Enno zag 2 minuten later zijn schot net naast gaan. Het slotakkoord was voor Laurens Hoekstra. Die schoot de bal vanaf de hoek van de 16 keihard in de korte hoek. 3-1 Scheidsrechter Marouin Achammachi uit Damwoude stond op 1 lijn en wuifde het vlagsignaal voor buitenspel gedecideerd weg. Hij floot trouwens een prima wedstrijd en praat bovendien perfect fries.
Zo kan Minnertsga verder bekeren en dat is voor het eerst sinds jaren. Een mooie start voor Duco en dat geeft ook zelfvertrouwen voor a.s. zaterdag. Dan komt het altijd lastige Rottevalle op bezoek. Nog een kleine wetenswaardigheid tot slot. John Hofte bracht in de 69e minuut Ellen Fokkema binnen de lijnen. Zij speelde onopvallend en nu eens zonder allerlei pers erbij. Dat zal haar vast en zeker prettig overkomen.

Groetnis
Nico