Na de 2 overwinningen van Minnertsga op achtereenvolgens Waskemeer en Ropta Boys kwam SV Haulerwijk , de ploeg van trainer Jelke Nijboer, naar de Sportfinne voor alweer een 6 punten wedstrijd. Minnertsga had namelijk die verfoeide laatste plaats overgedaan aan deze vereniging. En het belang van deze wedstrijd was natuurlijk groot. Dat leefde zeer zeker bij de jongens van Harm Spijker. SV Haulerwijk is als fusieclub pas 4 jaar in competitie en moest na de fusie in het seizoen 2015/16 beginnen in de 5e klas waar het ook direct kampioen werd. Afgelopen seizoen zijn ze gepromoveerd naar de 3e klas na 3 jaar verblijf in de 4e klas. Voor Minnertsga een nieuwe en onbekende tegenstander. SV Haulerwijk had pas 1 overwinning geboekt dit seizoen maar wel een opmerkelijke, namelijk een 0-3 uitoverwinning op Rijperkerk. Dus ook voor hen waren de belangen groot. De wedstrijd stond onder leiding van Jan de Groot uit Oosterbierum. Normaal fluitend in de 4e klas maar nu een 3e klas partij toebedeeld gekregen. Hij floot een goede wedstrijd.
De start van de wedstrijd was verrassend. Jildert de Vries liet op links al een paar keer zijn klasse zien en werd in de 6e minuut onreglementair afgestopt door een Haulerwijk verdediger. De toegekende penalty was duidelijk en niet omstreden. En waar aanvoerder Roan Hein Joostema nog tegen Ropta Boys maar net miste was hij nu, zoals vrijwel altijd, dodelijk en liet keeper Mark Rozema kansloos 1-0 En 3 minuten later was Jildert weer los van zijn tegenstander maar redde keeper Rozema. Ook Laurens Hoekstra en Hidde de Vries waren hun tegenstander in de eerste 15 minuten regelmatig de baas maar kwamen niet tot uitgespeelde mogelijkheden. Aan de ander kant liet Jorn Helder zijn uitzonderlijke klasse weer zien bij een vrije trap van Haulerwijk op de hoek van de 16. In de 22e minuut kreeg verdediger Stefan Hilhorst een kans uit een vrije trap maar de bal ging maar net voorlangs. In de omschakeling daarna was Minnertsga echter dodelijk. Hidde de Vries had een prima actie op rechts en zette goed voor. En Enno Kingma was er bij de eerste paal als de kippen bij om het leer achter keeper Rozema te schieten 2-0. Daarna zette Haulerwijk nog eens aan maar kwam pas in de 44e minuut tot een grote kans. Hun beste man en topscoorder Patrick Hilhorst schoot uitstekend in maar Jorn redde weer fantastisch. Na rust bracht Jelke Nijboer Janus Pol binnen de lijnen en dat zorgde voor meer aanvallend gevaar bij de bezoekers. Maar Minnertsga kreeg ondanks de grote druk van Haulerwijk in het eerste kwartier van de 2e helft de beste kansen. Jildert de Vries kreeg in de 58e minuut een prima kans na een slalom van Roan Hein maar schoot over. En 1 minuut later schoot Roan Hein na een goede loopactie van Hidde in kansrijke positie over het doel. In de 65e minuut schoot Roan Hein uit een vrije trap keihard op doel maar kon keeper Rozema met grote moeite redden. En dan valt hij ineens aan de andere kant. Patrick Hilhorst was in de 67e minuut Geert te snel af en zijn perfecte voorzet werd binnengetikt door Jop Lize 2-1. Haulerwijk rook kansen en kreeg een karrevracht corners. Maar dan staat daar altijd Jorn Helder die als een vorst heerste in het strafschopgebied. En bij een van de uitvallen van Minnertsga was het Roan Hein die in de 73e minuut knoerthard op de lat schoot boven keeper Rozema. Het laatste kwartier was het billenknijpen voor de mannen van Harm Spijker want de druk werd groter van Haulerwijk. Maar ook de irritatie bij met name topscoorder Patrick Hilhorst werd groter omdat de gelijkmaker maar niet wilde vallen. Hij ontsnapte aan diep rood in de 77e minuut toen hij voor de dugout Hidde de Vries met een keiharde charge onderuit schoffelde. Dezelfde Patrick Hilhorst leek in de 81e minuut toch te scoren maar de bal ging voorlangs. En 1 minuut later kreeg hij zijn 2e geel na een onbesuisde actie. Toen was ook de angel uit de aanval van Haulerwijk en kon Minnertsga de wedstrijd redelijk gemakkelijk uitspelen. Met deze 3 punten doet het heel goed zaken en ondanks het visueel veldoverwicht van Haulerwijk waren over de gehele wedstrijd de beste kansen voor Minnertsga en daarmee de overwinning naar mijn gevoel terecht. Maar dat het zwaar bevochten was moge duidelijk zijn. Opvallend deze middag de terugkeer van Frans Schiphof na een lange blessureperiode. Hij voetbalde alsof hij nooit was weggeweest. Tot slot, we moesten Hilco Plat missen deze middag door trieste familieomstandigheden. Namens de hele vereniging wensen wij hem heel veel sterkte toe.
Nu op naar een korte winterstop. 25 januari is het eerste competitietreffen uit tegen het altijd lastige Rijperkerk. Mede namens het bestuur wens ik jullie prettige kerstdagen, een goed uiteinde en een voorspoedig maar vooral heel gezond 2020 toe.

Groeten Nico

En voor de Minnertsga supporters die deze middag het gure herfstweer te veel van het goede vonden, hierbij de opstelling van de Harm Spijker brigade:
Jorn, Geert (Johan), Herre, Frans, Roy , Roan Hein, Jens, Hidde, Enno, Laurens en Jildert.
Bankzitter : Sander, Marten en Sieb