Na het kansloos verlies van onze hoofdmacht uit bij Rijperkerk stond de thuiswedstrijd tegen Anjum op het programma. De ploeg van trainer Sip Jaap Bos heeft een verrassend goede competitiestart met 2 overwinningen en 1 gelijk spel. Zij doen dus prima mee en staan gedeeld 2e achter Leovardia. Vooral het scoren gaat hun gemakkelijk af. De 8 doelpunten in 3 wedstrijden waarvan clubtopscoorder Jan Tijtsma er 6 maakte geeft wel aan dat ook deze ploeg het onze jongens zeker niet gemakkelijk zou maken. Opnieuw een “dreeche” tegenstander dus. Duco Mulder kon weer beschikken over Laurens Hoekstra maar miste deze keer Jeffrey Guerdin. Dus kon nieuwbakken Jort Haagsma als reserve mee doen deze middag. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter v.d.Kerk. Hij floot een uitstekende wedstrijd.
Vanaf het eerste fluitsignaal werd al snel duidelijk dat Anjum Minnertsga het spel liet maken en geduldig afwachtte. Om in de omschakeling razend snel hun spitsen op te zoeken. En met name Jan Tijtsma was een plaag voor onze verdedigers. Daar kwam ook het meeste gevaar bij vandaan. In de 8e minuut schoot hij nog naast het doel van Jorn Helder maar in de 17e minuut was het bij een uitval wel raak. Vanaf links zette hij prima voor. Daar was Sijtse Koree uit de rug gelopen van onze verdedigers en kon hij vrij voor Jorn Helder eenvoudig scoren. 0-1. En in de 30e minuut een exact identieke situatie. Nu was het Johan Boersma die op dezelfde wijze scoorde. 0-2 . Twee uitvallen en twee goals. Een lesje in effectiviteit. Minnertsga probeerde de schade te herstellen en was veelvuldig in balbezit. Herre de Vries kwam in de 40e minuut in vrije positie voor het doel maar schoot naast . En Gerlof Glazema was er dicht bij maar ook hij wist niet te scoren. De 2e helft gaf een zelfde beeld. Hilko Plat had de plaats ingenomen van Geert Siegersma en Minnertsga zocht veelvuldig de aanval. Gerlof Glazema kreeg direct al een goede kans maar miste opnieuw. En bij de veelvuldige doelpogingen zat er altijd wel een been tussen van een Anjum verdediger. Duco haalde in de 67e minuut Henk Helmus naar de kant voor Marten Bergsma om nog meer aanvallende krachten in te zetten. In de 79e minuut leek Gerlof na een prima steekbal te scoren maar de keeper redde. Jort Haagsma kreeg zijn speelminuten nog na de wissel voor Feike Nieuwhof. En de meer dan verdiende aansluitingstreffer kwam er. In de 85e minuut bracht Gerlof Glazema de 1-2 op het scorebord en volgden er nog een kleine 10 tal hete minuten. Mees Moerbeek zag zijn schot gekeerd door de keeper en Anjum speelde de resterende tijd professioneel uit. Zo won het deze pot voetbal op een zeer effectieve wijze. Minnertsga verdiende meer maar kreeg deze middag een lesje in efficiëntie. Het verspeelde de wedstrijd in het eerste half uur door verdedigende fouten en kon voorin geen echte potten breken. Toch was het spel met name aanvallend in elk geval een stuk beter als in de wedstrijd tegen Rijperkerk en dat geeft de burger weer wat moed. Maar met deze jonge ploeg zal Duco nog heel wat stappen moeten maken om deze competitie tot een goed einde te brengen. En Anjum…. die doet met deze overwinning prima mee in de race om de bovenste plaatsen en zag Johan Boersma met zijn 2e treffer zijn derde ster behalen. Gefeliciteerd.
Volgende week uit naar Wykels Hallum. Wie weet hoe een koe een haas vangt. Deze spreuk is niet nieuw maar ik gooi hem er toch maar in.

Groetnis Nico

Opstelling Minnertsga
Jorn Helder, Mees Moerbeek, Frans Schiphof, Henk Helmus (Marten Bergsma), Geert Siegersma (Hilko Plat), Feike Nieuwhof (Jort Haagsma), Herre de Vries, Laurens Hoekstra , Enno Kingma, Gerlof Glazema en Jildert de Vries