Aan de hoogte van een uitslag van een voetbalwedstrijd kun je meestal wel aflezen hoe de krachtsverhoudingen zijn tussen de 2 ploegen. En dat klopt ook meestal wel.
De wedstrijd tussen Minnertsga en Veenhuizen was echter totaal anders. Want als er 1 ploegen de kans heeft laten liggen om te winnen dan was het Minnertsga wel. En dat is een uiterst zure conclusie met name als je kijkt naar de stand op de ranglijst en de consequenties van dit verlies. Bovendien staan ons nu 4 uitwedstrijden te wachten dus dan mis je ook nog eens het thuisvoordeel. Voor wat dat overigens waard is. De mouwen zullen dus nog verder opgestroopt moeten worden om het tij te keren.
Onze gasten uit Veenhuizen maken een goede periode mee na de winterstop. Vier gewonnen partijen na de winterstop zorgde er voor dat ze intussen op plek 4 op de ranglijst staan. Harm Spijker had 2 spelers op de bank zitten die terug kwamen van een blessure. Roan Hein Joostema die na de wedstrijd tegen Berlikum geblesseerd was en Hylke Hoekstra die een hele lange blessureperiode achter de rug heeft. Scheidsrechter was Anne Bijker uit St Johannesgea. Hij zou een probleemloze en goede wedstrijd fluiten.
De wedstrijd begon zeer veel belovend. Al in de 1e minuut ging Jildert de Vries er, als in zijn beste dagen, vandoor en sneed door de verdediging van Veenhuizen. Alleen voor keeper Ouwen kwam hij echter niet tot scoren. Die kreeg nog net een voet tegen de bal. En 4 minuten later speelde Enno Kingma zich vrij en schoot prima in. Maar ook hier kwam er nog net een voetje tussen. In de 9e minuut werd Enno in het strafschopgebied ten val gebracht toen hij opnieuw zijn tegenstander passeerde. De scheidsrechter was duidelijk : penalty. Enno nam plaats achter de bal en mist eigenlijk nooit. Tot deze keer. De bal ging meters naast. Dat was dus binnen 10 minuten 3 keer een gemiste kans op een voorsprong. Veenhuizen kwam maar moeilijk tot goed voetbal al hoewel die na die pengel wat meer in balbezit kwam. En het kwam op voorsprong in de 24e minuut. Een actie op links die niet goed werd afgestopt en uit de voorzet was het Coen Schmidt die de bal half verkeerd raakte maar de bal langs de uit positie geraakte Jorn Helder tergend langzaam in het doel zag rollen. Uit het niet en het was ook nog niet eens een kans. Veenhuizen kreeg pas een echte kans in de 32e minuut maar het schot van Bram Schmidt ging gelukkig voor Minnertsga net voorlangs. Enno Kingma kreeg in de 40e minuut de kans om zijn gemiste pengel recht te zetten maar hij schoot na een goede actie hard op de paal. Na de rust bracht Harm Roan Hein in voor de geblesseerd geraakte Laurens Hoekstra. En Minnertsga begon net als in de eerste helft. In de 49e minuut een prima actie van Jildert en zijn voorzet hoefde maar ingetikt worden door Ydo Hoekstra. Maar op 2 meter van de goal schoot hij over. In de 57e minuut werd Enno prima aangespeeld en hij ging alleen op keeper Ouwen af. Ferdinand Rozema trok aan de noodrem net buiten de 16. Hij mocht zijn handen dicht knijpen dat hij er met geel afkwam. Rood had volgens mij ook zeker gekund. Daarnaast had hij eerder in de wedstrijd tot 2 keer toe al een prent kunnen hebben. Ydo Hoekstra schoot de vrije trap echter uit een mooie positie net over. Minnertsga bleef aandringen en zag een schot van Jens de Boer geblokt worden. In de 69e minuut een prima vrije trap van de prima invallende Roan Hein die door Enno ingekopt werd maar keeper Ouwen kon de vingertoppen er nog net tegen aan krijgen. En u raadt het al. Veenhuizen was vrijwel nog niet bij Jorn in de buurt geweest maar duur balverlies in de 82e minuut op het middenveld en het was Bram Schmidt die met een schuiver in de korte hoek Jorn Helder passeerde 0-2. Toen droop de teleurstelling van de koppies af. Harm liet Hylke nog een paar minuten meedoen voor Rudmer maar dat bracht natuurlijk geen soelaas. En als Coen Schmidt in de 89e minuut tegenover 4 verdedigers geen strobreed in de weg wordt gelegd lag ook nummer 3 in het net. 0-3. Toen volgde berusting. Ondanks de kopkans die Enno nog kreeg in de 90e minuut. Ook die ging trouwens net over.
Hoe zuur en oneerlijk de uitslag ook moge zijn, eens te meer blijkt maar weer dat wij dit seizoen het scoren niet tot kunst hebben kunnen verheffen. En dan tref je een tegenstander die daar voorin 3 linke voetballers heeft staan die uit 4 kansen 3 keer scoren. En het is geen nieuws dat eentje meer scoren dan de tegenstander nog steeds zorgt voor een overwinning. Waar wij nu juist zo hard aan toe zijn. Maar ook gisteren hebben wij kansen genoeg gehad maar zat het ook totaal niet mee. Terwijl er met name in de 2e helft keihard voor gewerkt is.
Dan toch tot slot nog een kleine wetenswaardigheid. Op ons prachtige B-veld acteerde ons 3e team tegen Franeker op een bijzondere manier. Met illustere mannen als Tsjerk Nagel en Pieter Vogels ( jaaaaaaaaaaaaaaa.)in de gelederen. Met onder andere 2 wereldgoals van WdV werd met 3-0 gewonnen. Maakt u zich maar klaar want van dit treffen is mij een prachtig, humoristisch en uitgebreid verslag beloofd. Met vast wat foto’s van Goffe erbij. Vol verwachting klopt mijn hart.
Volgende week moet de hoofdmacht naar Twijzel. Onder het motto : wie weet en waarom niet?

Groetnis
Nico

En voor de grote horde supporters van Veenhuizen die meegereisd waren, voor in het plakboek, de opstelling van Minnertsga:
Jorn, Geert, Herre, Frans, Rutmer (Hylke) , Jens, Ydo, Hidde , Laurens (Roan Hein), Jildert en Enno
Reserve : Roy.