Na twee gelijke spelen stond de uitwedstrijd tegen Rijperkerk op het programma. En als ik aan Rijperkerk denk, denk ik altijd aan het idyllisch toegangspaadje door de bomenrij vanaf de kantine naar het speelveld. En dat paadje ligt er nog steeds. Ware het niet dat tijdens de rust en na de wedstrijd alle spelers en aanwezige publiek de kortste weg kozen en dwars over het trainingsveldje naar de kantine en uitgang liepen. Jammer. Rijperkerk had pas 1 wedstrijd (met winst) gespeeld omdat de wedstrijd tegen Haulerwijk werd afgelast door een Corona uitbraak. Dus van enig krachtsverhouding was moeilijk een inschatting te maken. In het programmaboekje werd het mooie uitshirt van Minnertsga genoemd maar daar win je uiteraard geen wedstrijden extra mee. Ook noemde het even Enno Kingma als scorende evenknie van Mark Hendriks. Nou, ik kan u uit de brand helpen. Mark Hendriks ligt nog een straatlengte voor en die afstand is na deze wedstrijd alleen maar groter geworden. Ondanks dat ik grote bewondering heb voor de kwaliteiten en instelling van Enno .
Minnertsga miste een karrevracht aan geblesseerden en dus begon trainer Duco Mulder noodgedwongen met Jeffrey Guertin en Gerlof Glazema in de basis. Terwijl die eigenlijk nog niet volledig klaar zijn om te starten. Maar nood breekt wetten.
De wedstrijd van deze middag stond onder leiding van scheidsrechter Vonk. Hij is lichtelijk aan de zware kant maar floot een prima wedstrijd.
Dan de wedstrijd zelf.
Daarover kon maar 1 conclusie getrokken worden: Minnertsga speelde een uitermate zwakke partij en was volledig kansloos tegen de veel fellere tegenstander. Het heeft eigenlijk nooit in de wedstrijd gezeten en was geen schim van de ploeg van de eerste 2 competitiewedstrijden. De uitslag was 3-1 maar die uitslag had veel hoger kunnen zijn als een aantal spelers van Rijperkerk wat minder voor eigen succes gingen. Daarnaast stond keeper Jorn Helder een grotere score in de weg.
En….Rijperkerk heeft de beschikking over spits Mark Hendriks die deze middag voor de volledige productie van 3 doelpunten zorgde en ook wel het dubbele had kunnen maken. Een uitermate lepe voetballer die met zijn 5 sterren maar weer eens duidelijk aantoonde dat hij het scoren nog zeker niet verleerd is.
Minnertsga begon best wel hoopvol aan de wedstrijd maar al in de 13e minuut spurtte Mark Hendriks uit de rug van zijn tegenstander en scoorde door de benen van de kansloze Jorn Helder 1-0 . En 8 minuten later draaide hij zich vrij ter hoogte van de penaltystip en schoot laag en zuiver in de uiterste hoek. 2-0. Vanaf dat moment kwam Minnertsga er ook niet meer aan te pas. Maar de kansen van Diederik Andringa en Jeroen IJsselmuiden van Rijperkerk werden niet verzilverd. En de enige kans die Minnertsga kreeg was in de 34e minuut maar het schot van Jeffrey Guertin werd gekeerd door de keeper. Vlak voor rust zag Thom Stielstra van Rijperkerk zijn schot nog net naast vliegen. Ondanks de donderspeech van Duco in de rust was de 2e helft niet veel beter. Diederik Andringa van Rijperkerk speelde de wedstrijd van zijn leven en was een plaag voor de Minnertgeaster verdedigers. In de 50e minuut schoot hij op de buitenkant van de paal. Maar 7 minuten later bracht hij Mark Hendriks in stelling en die wist daar uiteraard wel raad mee. 3-0 . Toch deed Minnertsga nog iets terug. In de 64e minuut schoot Enno net naast het doel maar 5 minuten later was hij succesvol uit een vrije trap van Jildert de Vries 3-1
Maar verder kwamen de mannen van Duco Mulder niet. Hij bracht zijn gehele bank met reserves nog in het veld. Dat hij de altijd zo betrouwbare as van Minnertsga met Henk Helmus en Herre de Vries wisselde zegt wel genoeg. Rijperkerk bleef echter domineren en creëerde nog een aantal kansen maar Jorn Helder hield zijn doel schoon. Zo eindigde de wedstrijd in een kansloze missie en droppen de mannen van Duco Mulder af. Een wedstrijd om heel snel te vergeten. Komende week maar even in de spiegel kijken en weer vol aan de bak, zou ik zeggen. Want Anjum is de volgende tegenstander en deze ploeg doet met 7 punten uit 3 wedstrijden volop mee in deze competitie. Ook weer een ploeg met een veelvuldig scorende spits in de persoon van Jan Tijtsma dus we zijn gewaarschuwd. We zien wel. Het kan alleen maar beter gaan.

Groetnis Nico

Opstelling Minnertsga
Jorn Helder, Mees Moerbeek, Frans Schiphof, Henk Helmus, Hilko Plat, Feike Nieuwhof, Herre de Vries, Enno Kingma, Gerlof Glazema, Jeffrey Guertin en Jildert de Vries
Reserves : Jens Visser, Willem Nieuwhof, Geert Siegersma, Roan Zoodsma