Er is tijdens een seizoen altijd wel een keer dat de animo om een verslag te maken duidelijk ontbreekt . En daar heb ik deze keer mee te maken. Dus zal hij ook kort zijn dit maal. En dat komt niet eens direct door het forse verlies wat onze hoofdmacht leed bij Wykels Hallum. Want met 6-1 aan de broek krijgen, dat tikt aardig aan. Het is met name ook de machteloosheid wat over je heen komt als je in de hoek zit waar de klappen vallen. Van : niks lukt dan ook. En de teleurstelling mee te moet maken van de talrijke supporters die iedere keer meegaan met de hoofdmacht. Maar die ook deels eerder weggingen, toen de stand 6-1 werd door een eigen doelpunt. Begrijpelijk maar toch heb ik daar wel wat moeite mee en daar help je de ploeg zeer zeker niet mee. Moedeloosheid bekruipt je ook want aan de inzet heeft het zeker niet gelegen. En om nou in het verslag iedere keer weer te herhalen hoeveel blessures je hebt en wie we allemaal moet missen of wie maar op halve kracht kan spelen, ja dat lees je een paar keer maar daar ben je dan ook wel klaar mee. Of over een bank met JO 19 jongens die al een wedstrijd in de benen hebben. Ja…. dan is het accepteren dat je moet roeien met de riemen die je hebt. En natuurlijk, het veld was bagger maar dat is al jaren zo daar in Hallum. En daar hebben beide ploegen mee te maken. Al kon je duidelijk zien dat de Wykels daar aan gewend was en er beter mee om ging. Maar goed combinatiespel was niet mogelijk voor beide ploegen. Dus was het bitter weinig te genieten daar gisteren in Hallum. Met scheidsrechter Westerloo in de hoofdrol toen hij de wedstrijd al in de 82e minuut af floot. Dat was zijn beste beslissing van de middag. Want de wedstrijd leek geheel te ontsporen toen Hidde de Vries in de 80e minuut met een onbesuisde beuk van Peter Jan Schuts kermend uit de wedstrijd moest terwijl er al geen wissels meer waren. En de scheids deed helemaal niets. Ja…dan volgt er na de hervatting een onbesuisde actie van broer Rudmer de Vries die dat met geel moest bekopen. Dat had ook rood kunnen zijn. Gelukkig is het daar bij gebleven. Maar het had zeker heel anders kunnen lopen als al in de 12e minuut diezelfde Peter Jan Schuts voor iedereen opzichtig natrapte en met diep rood van het veld had gemoeten. Maar de scheidsrechter deed niets of zag het niet. Genoeg gezeurd want het begint verdacht veel op frustratie te lijken.
Even in het kort de wedstrijd :
De eerste 30 minuten was gelijk opgaand met kansen aan beide kanten. Maar Wykels scoort uit het niets in de 33e minuut via Gwen Dijkstra en 1 minuut later via Stevan Homsma de 2-0 Toen knapte er al iets. Direct na de rust kwam Minnertsga in de 46e minuut terug in de wedstrijd via een kopbal van Jildert de Vries. 2-1. Toen leek het weer een wedstrijd te worden maar in de 58e minuut maakte de al besproken Peter Jan Schuts de 3-1 . Toen was het definitief gedaan. Harm liet zijn 2 overgebleven wissels nog minuten maken maar de wedstrijd was gespeeld. De Wykels maakte nog via Youri Merkus en Steven Homsma de 4 en 5 tegen 1. En in de 75e minuut ging een terugspeelbal van Rudmer de Vries via een polletje over de voet van de uitgekomen keeper Jorn Helder in het doel en dat was symptomatisch voor de wedstrijd. Dan krijgt de gelatenheid de overhand. De laatste minuten zijn omschreven dus daar kan ik het bij laten. Wykels Hallum won volkomen verdiend maar de hoogte van de uitslag was op zijn minst geflatteerd te noemen.
Natuurlijk staan wij met dit verlies nog altijd onderaan maar het seizoen is nog lang. En zoals Boudewijn de Groot ooit in een lied bezong : er komen andere tijden.
Daar houd ik mij aan vast en ik ben er ook van overtuigd dat dat gaat gebeuren.
Onder het motto van : de kop ervoor. Volgende week krijgen we Waskemeer thuis en beginnen we met 0-0

Groeten
Nico

En voor de thuisblijvers die getuige wilden zijn van de overwinning van ons 2e hierbij dus maar de opstelling:
Jorn, Geert (Johan), Ydo (Arnaud), Hilco , Rudmer, Jens, Hidde, Roan Hein, Laurens (Feike Nieuwhof), Enno en Jildert.