Koploper Leovardia heeft zoals dat ook al in het voorwoord van het programmaboekje stond beschreven als vereniging grote ambities en tot nu toe maken ze dat als koploper in de 3e klasse B ook waar. Het is ook een ploeg met een staf waar je U met een hoofdletter tegen zegt. James Docherty als oud Cambuurspeler als hoofdtrainer en daarbij ook nog eens een serie assistenten waaronder Johan Groote. En die laatste behoeft natuurlijk helemaal geen nadere uitleg. Als fusieclub (van Rood Geel en VV Leeuwarden) in 2013 gestart in de 4e klas maar de afgelopen 2 jaar in de 3e klas gestreden om het kampioenschap. Maar tot 2 keer toe ging dat op het laatst in de nacompetitie toch nog mis. Dus daar moet de trainersstaf van nu dan nu maar eens verandering in brengen. Daarnaast hebben ze natuurlijk de beschikking over een selectie om je vingers aan af te likken. Stuk voor stuk jongens die normaal gesproken even beter zijn dan de onze. En als wij dan een paar blessures hebben, komen wij al snel in de problemen. Leovardia heeft een groot conservenblik vol achter de hand. Ons 2e is vrijwel even sterk als ons 1e , zo liet ik mij vertellen door Johan Groote. Ja, dan zit je in een luxe positie.
Harm Spijker moet het in al zijn bescheidenheid met even wat minder doen. Ydo en Hylke Hoekstra waren geblesseerd (naast de al langer geblesseerden) dus stonden er deze middag ineens voor het eerst 3 van die mormels van Willem de Vries in de basis. Terwijl Willem zelf op het eiland was om de Bereloop te lopen. Zo ging dit unieke feit dus aan hem voorbij. Maar het zal zeker niet voor het laatst zijn, daar kan hij gerust op zijn. Harm zou natuurlijk deze middag voortborduren op de wedstrijd van afgelopen week in en tegen Veenhuizen. Een behoudender speelstijl en eerst achterin maar eens goed dicht houden. En dat was natuurlijk tegen dit Leovardia ook hard nodig. Als je deze de ruimte geeft wordt je van het veld gespeeld, dat was wel duidelijk. De wedstrijd stond onder leiding van weer een onbekende namelijk dhr. Jasper Wiersema uit Grootegast. Hij zou een prima wedstrijd fluiten. Dan de wedstrijd:
Vanaf het allereerste fluitsignaal nam Leovardia het initiatief. Maar het had echter grote moeite met de speelstijl van Minnertsga. Het kreeg in de eerste helft ondanks een groot veldoverwicht maar 2 echte kansen maar Jorn Helder stond weer prima te keepen. Minnertsga kreeg in de omschakeling zelfs de betere kansen maar met name Hidde en Jildert vonden keeper Ramon de Jong op hun weg. Dus was er niks mis mee met de ruststand van 0 tegen 0. Johan Groote moest in de rust even stevig uitpakken tegen de ploeg en inderdaad kwam er een ander Leovardia uit de kleedbox. Laatste man Ashley Birkenholz bemoeide zich ook steeds meer met de aanval en schoot in de 55e minuut net voorlangs. Daarentegen kreeg Enno Kingma een goede kopkans maar die ging over. In de 56e minuut moest Rudmer de Vries geblesseerd het veld verlaten en bracht Harm Sander Zonderland in. En Minnertsga bleef loeren op de counter en opnieuw was Enno er in de 60e minuut heel dicht bij maar zijn schuiver ging net naast. Toch zou Minnertsga, op het oog tegen de verhouding in, op voorsprong komen toen Roan Hein Joostema in de 64e minuut zijn klasse liet zien. Hij poeierde de bal vanaf een meter of 25 snoeihard laag in de hoek en keeper de Jong van Leovardia was volstrekt kansloos. 1-0. Toen moest Leovardia dus nog meer aan de bak. Het drukte Minnertsga nog verder terug maar ging ook steeds meer zeuren in het veld. Maar daar hadden ze alleen zich zelf maar mee te pakken. Jorn heerste bij een handvol corners in de lucht en een verrassing hing in de lucht. Jildert de Vries brak in de 75e minuut nog een keer uit en was er heel dicht bij . Maar op 2 meter van de goal stuitte de bal tegen zijn hand en ging een goede kans verloren . En in de 77e minuut was het aan de andere kant echter wel raak. Een vrije trap werd prima doorgekopt en de even aan de aandacht van Hilco Plat ontsnapte Kian Visser (gokje van mij) tikte binnen 1-1
En in de 86e minuut maakte het vol op de winst spelende Leovardia de 1-2 en leek Minnertsga alsnog met lege handen komen te staan. Als dan in de 90e minuut bij een aanval van Minnertsga Sander in het strafschopgebied de bal langs een Leovardia verdediger speelde kreeg deze de bal duidelijk tegen de hand. Maar scheidsrechter Wiersema floot niet (of zag het niet). Dan zit het dus ook niet mee. Zo kreeg Minnertsga te weinig tegen de koploper. Het had deze middag duidelijk een puntje verdiend. Maar met het spel en de inzet van deze middag kunnen de punten niet uitblijven, zou je zeggen. Volgende week krijgen we het op de 3e plaats staande Twijzel op bezoek. Dan die maar bij de strot pakken. Dat lijkt me een goed motto. Dan nog een kleine wetenswaardigheid van deze wedstrijd. Dat was de ontlading van de spelers van Leovardia na het maken van de 2e goal. Die winnende goal werd achter de goal van Jorn zeer uitgebreid gevierd als was het kampioenschap behaald. Dat duurde minutenlang en was nog goed te begrijpen ook.

Groeten
Nico

En voor de energiebewuste supporters die daardoor een boeiende pot hebben gemist hierbij de opstelling:
Jorn, Geert, Herre, Hilco, Rudmer met een d (Sander), Jens de B, Hidde, Jildert, Enno, Laurens en Roan Hein.
Reserves : Sieb en Marco.