Vlak voor de wedstrijd had Geert van Tuinen, die namens Omrop Fryslân een reportage maakte van de wedstrijd, een interview met mij over de club en alles wat daar mee samenhangt. En toen kwam natuurlijk ook het grote voordeel van kunstgras aan de orde. Vrijwel altijd kunnen trainen en voetballen en dus nooit afgelastingen. En dat is natuurlijk ook zo. Maar we hebben gisteren ook eens het grote nadeel kunnen zien van kunstgras. Abominabel weer met een stormachtige wind en stortbuien maakten het voor de supporters niet aanlokkelijk om naar het voetbal te gaan. Dus was ook gisteren de publiekelijke belangstelling zeer sober. En het voetbal was logischerwijs al niet veel beter. Een draak van een wedstrijd die eigenlijk in een zin is samen te vatten. Armoedig van beide kanten en een wedstrijd zonder grote kansen. Ontzettend veel balverlies met name van de kant van Minnertsga. Eigenlijk verdiende deze wedstrijd geen winnaar ware het niet dat aanvoerder Mike Homan van Grootegast 5 minuten voor het einde van de wedstrijd een zondagsschot los liet die, gedragen door de wind, ineens naar beneden plofte en over Jorn Helder in het doel zeilde. Ja, die wind was een apart verhaal. In de eerste helft had Grootegast de stormachtige wind in de rug en had Minnertsga grote moeite om uberhaubt over de middellijn te komen. En verder dan een prima actie van Jildert de Vries in de 18e minuut kwam het dan ook niet. Grootegast kwam niet verder dan een kopkans van Tsjerk Poortinga. Dan denk je, eerst de rust maar halen dan hebben wij het windvoordeel in de 2e helft. Dan blijkt ineens de wind in de rust gedraaid te zijn en heeft Grootegast in de 2e helft opnieuw windvoordeel. Kortom, we hadden de weergoden deze middag ook niet mee. Minnertsga creëerde in de 2e helft bar weinig kansen en Grootegast had het meeste balbezit en was in de 54e minuut dicht bij een treffer. Maar Jorn Helder redde prima. Minnertsga kreeg een paar vrije trappen op kansrijke plekken maar Ydo Hoekstra had gisteren het vizier op de sterren gericht staan. In plaats dat dan eens een ander die vrije trap neemt, niks van dat alles. Onbegrijpelijk. Zo ook in de 70e minuut. Een vrije trap op de rand van de 16 op een kansrijke plaats. De muur stond op pakweg 5 meter, zeer zeker niet verder. En scheidsrechter Over uit Sneek deed daar helemaal niks aan. En eigenlijk niemand van Minnertsga protesteerde. De bal waaide daarnaast continu van zijn plaats en moest op het laatst op zijn plaats gehouden worden door Laurens. En…….oh ja, het schot ging opnieuw meters over. Zo leek de wedstrijd in een bloedeloze 0-0 te eindigen. Tot de 85e minuut toen Mike Homan zijn toverbal los liet.
Zo leed Minnertsga heel duur puntenverlies waar het zich uit de gevarenzone had kunnen voetballen. Na 6 wedstrijden op rij ongeslagen kwam dit verlies als een mokerslag aan. En een aantal spelers die ver onder de maat presteren moeten in het kader van zelfreflectie maar eens voor de spiegel gaan staan. Toch is er nog geen man overboord. Er komen nog 10 wedstrijden. Maar dan moet het wel anders dan wat het gisteren heeft laten zien.
Gelukkig was na afloop het jaarlijks vrijwilligersfeest gepland, dat was weer perfect geregeld door de activiteitencommissie. Verrassend, verfrissend, fantastisch aangekleed en super gezellig. Het kon niet beter.
Daarmee was die baggerpot gelukkig weer snel vergeten.

Groeten Nico

En voor de vele supporters die het hondenweer niet wilden trotseren, hierbij de opstelling van de Harm Spijker brigade:
Jorn, Geert (Feike), Herre, Frans, Rudmer , Jens, Ydo, Hidde, Enno, Laurens en Jildert.
Bankzitter : Sieb en Roy.