In de thuiswedstrijd tegen de Wálde afgelopen november werd de wedstrijd door een uitstekend geparkeerde spelersbus voor het doel van de bezoekers pas in de loop van de 2e helft beslist. Deze keer op bezoek bij de Wálde in Oudegea/Elahuizen werd het duel pas in de allerlaatste minuut beslist en dat was uitermate zuur voor de thuisploeg.

Het voorwoord in het programmaboekje gaf het ook al min of meer aan. Voor de Wálde is het een verloren seizoen en wordt het nog een hele poepetoer om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Maar ach, gezien het feit dat het volgend seizoen een aantal B junioren noodgedwongen door moeten stromen naar de senioren is verblijf in de 4e klas misschien ook wel beter. In de breedte hebben ze het niet ruim daar in Oudegea / Elahuizen. Volgend jaar geen JO 15 , 17 en 19 is de verwachting. En gisteren moest het 2e er weer uit door te weinig spelers. Dan hebben wij in Minnertsga nog geen klagen. Aan de andere kant hebben ze de boel prima voor elkaar. Alle senioren perfect in de kleding en een knus en deels vernieuwd complex wat er prima bij staat. Bovendien heeft het bestuurlijk alles prima op de rit. Maar ja, daar win je uiteraard nog geen wedstrijden mee. John Hofte heeft m.n. verdedigend grote problemen. Vrijwel de gehele achterhoede was afwezig door blessures en of vakantie. We kwamen dus niet met een super gerust hart het parkeerterrein opgereden. Maar daar zaten Herre en Marten (2 van de geblesseerden) op het dakterras van de kantine heerlijk in het zonnetje met 2 van die goudgele rakkers. Ja , dan krijg je ineens ook weer wat extra moed.
Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Anne Bijker werd duidelijk dat de Wálde niet van plan was om volop de aanval te kiezen. Het was Minnertsga die het initiatief nam. Maar dat deed de eerste 25 minuten in een veel te laag tempo. Toen men meer snelheid in het spel bracht kwamen ineens ook de kansen. In de 24e minuut een open kop kans van Enno Kingma net over het doel, 3 minuten later Roan Hein die zijn inzet maar net tot corner verwerkt zag worden. En uit die corner kopte Enno prima in maar redde keeper Rimmer Schipper miraculeus. In de 31e minuut werd Jildert de Vries met een prima steekbal alleen op keeper Schipper afgestuurd maar die redde opnieuw uiterst bekwaam. En 1 minuut later redde hij opnieuw prima bij een actie van Rudmer de Vries. In de 44e minuut kopte Enno prachtig binnen en had hij keeper Schipper al gepasseerd. Maar op de lijn stond B junior Johan Bles die de bal op de doellijn keerde. Diezelfde Bles kreeg voor de Wálde de enige kans in de eerste helft maar zijn kopbal werd prima gekeerd door Jorn Helder. In de 2e helft ging het spelpeil echter ver naar beneden. Te trage opbouw en een tegenstander die in de gaten kreeg dat er misschien wel iets te halen viel. Een goede kop kans van Roan Hein werd een prooi van keeper Schipper en Jildert zag zijn schot op het laatste moment geblokt worden. En de Wálde kreeg kansjes. Een uitval ging maar net naast en Minnertsga grossierde in foute passes. John bracht zijn verse krachten nog in maar de beste kans kreeg de Wálde in de 82e minuut. Een uitval na weer een foute pass en een vrije doortocht op Jorn Helder af. Maar die redde prima ten koste van een corner. Toen hadden wij ons ook al min of meer verzoend met een bloedeloos gelijkspel. Maar in de laatste minuut een prima actie van invaller Laurens Hoekstra met een uitstekende voorzet op grotere broer Ydo Hoekstra. Die schoot de bal beheerst langs keeper Schipper in het doel 0-1 De ontlading was groot bij de ploeg van John Hofte en voor de Wálde waren de druiven zuur. Over de gehele wedstrijd genomen was de overwinning natuurlijk verdiend maar als je dan zo dicht bij een schamel puntje bent blijft dat altijd balen. Maar ook dat is de ploeg van scheidend trainer Kerst Heida wel gewend dit seizoen. Voor John Hofte betekent deze overwinning naar verwachting een verder veilig verblijf in de 3e klasse en kan er met een gerust hart gewerkt worden aan het afronden van kansen. Want daar schort het de laatste periode nogal aan. Het scoren van goals blijft een vak apart. Volgende week krijgen we Oeverzwaluwen op bezoek. Met een stukje muziek na afloop. Dus ik soe sizze: net stinne maar der mei syn allen hinne. Nog een kleine anekdote (hint) tot slot: achter in het programmaboekje van de Wálde stonden onder de balsponsoren diverse melkveebedrijven uit de buurt. Dat geeft een stukje sympathie en betrokkenheid aan met de club . Want ze melken er geen liter melk extra mee. Hoe zit het met die dikke akkerbouwers bij ons in de buurt ???? Ook een idee ????
Je mag je aanmelden bij mij.

Groetnis , Nico

En voor de trouwe supporters die na de legendarische overwinning van ons 3e elftal afgelopen donderdagavond even genoeg hadden van amateurvoetbal hierbij de opstelling:
Jorn, Geart , Sieb, Hilco , Rudmer (Johan), Ydo, Jens de B, Jens V (Rimmer W), Enno, Roan Hein en Jildert (Laurens)