Na de ruime winst op AVC lagen er nog mogelijkheden voor de mannen van Harm Spijker om door te gaan in de bekercompetitie. Maar dan moest er met dikke cijfers (4-0) van Makkum gewonnen worden. En dat zat er deze keer niet in. De ploeg van Ton Hartman liet een prima indruk na op de Sportfinne in Minnertsga en zal zeker als promovendus in de derde klasse mee kunnen doen in het linker rijtje. En het kleine verlies wat zij opliepen tegen Minnertsga had ook een heel andere uitslag op kunnen leveren als zij beter met de kansen om waren gegaan maar met name ook als er in de goal van Minnertsga geen Jorn Helder gestaan had. Onder leiding van de alom bekende scheidsrechter Blom kwamen beide ploegen in de eerste helft tot een aantrekkelijk spel en dat leverde soms prima voetbal op. Ondanks de tegenvaller dat aanvoerder Roan Hein Joostema van Minnertsga al na 20 minuten moest worden vervangen (door Hylke Hoekstra) waren de beste kansen in de eerste helft voor Minnertsga. Enno Kingma kwam in de 24e minuut alleen op keeper v.d.Wal af maar wist niet te scoren. Makkum had voorin de kopsterke Freek Topfer staan die een minuut later net naast kopte. Toch was hij de man die de hele wedstrijd aanspeelbaar was en koppend bijna elk duel won. Minnertsga kwam echter verdiend op voorsprong nadat Ydo Hoekstra met een leep balletje de mee opgekomen Geert Siegersma aanspeelde. Die passeerde keeper v.d.Wal in de 35e minuut bekwaam. 1-0 In de 39e minuut speelde Rienk v.d.Veen zich prima vrij op de rand van de 16 en hij verraste keeper v.d.Wal met een strak schot in de hoek. 2-0. Makkum had in de laatste minuut voor rust nog een goede aanval in petto en het schot van Jouke Vlasbloem in de uiterste hoek leek nog een prooi van Jorn Helder maar verder dan het aanraken met de vingertoppen kwam hij niet 2-1. Na rust een andere wedstrijd. Makkum bepaalde het spel en Minnertsga kwam niet meer tot kansrijke aanvallen. Maar Jorn Helder was attent en in blakende vorm. Kansen van Freek Topfer en Gerben de Boer pareerde hij uiterst bekwaam en Makkum kwam maar niet tot scoren. Daartegenover kreeg Enno Kingma nog een geweldige kopkans maar het was de wedstrijd van Enno niet. Harm Spijker wisselde Hylke Hoekstra nog voor Laurens Hoekstra en Geert Siegersma voor Johan Boersma maar Minnertsga kwam niet onder de druk vandaan. Maar het was steeds weer Jorn Helder die Makkum met soms miraculeuze reddingen van scoren afhield. Tot de 86e minuut toen Freek Topfer ons centrale verdedigingsduo in de luren legde en alleen op Jorn Helder afkomend beheerst scoorde 2-2 En dat was ook meer dan verdiend. Toch was het slotakkoord voor Minnertsga. Want 1 minuut na de gelijkmaker van Makkum kreeg Minnertsga op een meter of 20 een vrije trap. Ydo Hoekstra, die ook deze wedstrijd gevaarlijk en onnodig balverlies afwisselde met geniale momenten, ging achter de bal staan en schoot onhoudbaar tegen de onderkant van de lat. De terugspringende bal ging via de rug van keeper v.d.Wal alsnog de goal in 3-2. En vlak voor tijd kreeg Enno nog een 200% kopkans maar hij miste opnieuw. Net als trouwens Evert Bruinsma in de laatste seconde. Hij kopte ook geheel vrij net naast het doel. Zo won Minnertsga met nipte cijfers maar het had net zo goed 3-6 kunnen zijn. Ton Hartman bekert hiermee met zijn ploeg door en het is hem van harte gegund. Toch zat er een heel klein en waterig luchtje aan de prestatie van dit Makkum. Want assistent trainer Tsjerk Bruinsma (vader van aanvoerder Evert B.) is niet vies van het gebruik van wat versterkende middelen en kwam bij de wedstrijd tegen Minnertsga met een flinke dosis wijwater tevoorschijn. Dan moesten de spelers drinken voor de wedstrijd, want dat had een genezende maar vooral een oppeppende werking . Hij had dat meegenomen uit Lourdes vandaan waar hij de afgelopen week op trainingsstage was. Het schijnt dat hij een flinke tankauto van dat water uit die bedevaartsplaats meegenomen had. Jaaaaa, ook Ton zag wat waterig uit zijn ogen, want die had natuurlijk ook een flinke slok op. We hebben er geen werk van gemaakt want dan kom je ook met waterig bewijsmateriaal wat geen hout snijdt. Volgende week de start van de competitie met de eerste wedstrijd uit tegen Rottevalle. Dat wordt weer lastig genoeg.

En voor degene die nog steeds niet terug zijn van vakantie, hierbij de opstelling:
Jorn, Geert (Johan B.), Herre, Sieb, Hidde, Jens de B., Rienk , Roan Hein (Hylke / Laurens) Enno, Ydo en Jildert.