Onder prima weersomstandigheden speelde Minnertsga gisteren zijn 2e bekerduel thuis tegen AVC. In het verleden waren wedstrijden tegen AVC altijd zeer beladen en trok het veel publiek uit beide dorpen naar het voetbalveld. Maar van die extra beladenheid is geen sprake meer de laatste jaren. Toch trok de wedstrijd van gisteren veel publiek met name uit Sexbierum vandaan. De aanhang van AVC had na de duidelijke 4-1 winst tegen SDS in de eerste bekerpot vertrouwen in een goede afloop en was in grote getale afgereisd naar de Sportfinne in Minnertsga. De verwachtingen waren hooggespannen. AVC hunkert bovendien al een aantal jaren naar promotie naar de 3e klas. Daar zitten ze de laatste jaren ook dicht tegenaan en verdienen dat ook maar de Corona gooide roet in het eten. Minnertsga speelt al weer jaren in de derde klas en dat is ook de klasse waar het normaal gesproken thuis hoort. Maar de verjongingsslag die trainer Duco Mulder momenteel moet doorvoeren temperen de toekomstverwachtingen danig. De resultaten van de oefenwedstrijden werkte aan een optimisme kijk op het komend seizoen dan ook niet mee.
Maar gisteren werden we zeer positief verrast. Was het spel tot nu toe zeer matig, gisteren werden we verrast met prima spel en met name in de eerste helft werd AVC volledig weggespeeld. Dat dat na 45 minuten niet resulteerde in een grote voorsprong was de enige dissonant. Want er werden aan de lopende band uitgespeelde kansen gecreëerd. Maar AVC heeft een prima keeper in de persoon van Jelle Pieter v.d.Walt. Hij hield met het nodige kunst en vliegwerk zijn doel tot de rust schoon. Al met al kregen de voorwaartsen van Minnertsga voor de rust een dikke handvol opgelegde kansen maar de bal wilde er niet in. En AVC kon alleen maar tegenhouden. Bovendien moest het Jelte Visser in de 30e minuut al missen met een hamstringblessure. Na de rust kreeg AVC wat meer grip op het spel maar was Minnertsga nog steeds de bovenliggende partij. En in de 76e minuut was het dan eindelijk raak. Een prima rush van Laurens Hoekstra op rechts en de op maat gegeven voorzet werd door Enno Kingma keihard in het dak van het doel geschoten 1-0. Toen was de druk er een beetje af. En het was wederom Enno die in de 87e minuut door de verdediging van AVC soleerde en keeper v.d.Walt met een lage schuiver kansloos liet. 2-0
Zo werden we gisteren positief verrast door het vertoonde spel van Minnertsga. Zonder zwakke plekken en met verrassend goed spel van de jonkies Mees Moerbeek en Feike Nieuwhof. Maar eigenlijk speelde iedereen prima.
Dat geeft de burger weer wat moed.
Volgende week naar SDS dat gisteren met 3-0 won van CVO. Zij zullen natuurlijk vechten voor hun laatste kans om door te bekeren. We zien wel.

Groetnis Nico

Opstelling Minnertsga
Jorn Helder, Mees Moerbeek, Frans Schiphof, Henk Helmus, Geert Siegersma (Hilco Plat), Hidde de Vries (Hjerre Miedema), Feike Nieuwhof (Jens Visser), Herre de Vries, Laurens Hoekstra, Enno Kingma en Jildert de Vries