Onder prima weersomstandigheden moest de laatste hobbel van het voetbalseizoen nog even genomen worden voordat de ploeg van John Hofte met zomerreces kon. Tegenstander Oudehaske was al veroordeeld tot de nacompetitie om lijfsbehoud te realiseren en wilde natuurlijk geen personele averij oplopen. Maar een goed resultaat behalen tegen Minnertsga zou daar en tegen een extra stimulans betekenen om de nacompetitie positief af te sluiten. John had flink moeten puzzelen door een aantal blessures en had daarom maar eens 2 b junioren op de bank zitten. Scheidsrechter was Dhr. Blom. Hij had weer een makkie deze middag, riep regelmatig “doooooooorgaan” en dat paste bij de algehele sfeer. Hij floot trouwens weer prima , zoals we van hem gewend zijn. Minnertsga had natuurlijk ook wat recht te zetten tegen de mannen van scheidend trainer Tjalling Bergsma want de uitwedstrijd in Oudehaske leverde een enorme zeperd op. Daar werd met 3-0 verloren terwijl daar wel 10 grote kansen om zeep werden geholpen.
Vanaf het eerste fluitsignaal zette Minnertsga druk, speelde een prima eerste helft en creëerde daarin een aantal kansen. Enno Kingma zag zijn inzet in de 4e minuut gekeerd door de keeper en 1 minuut later schoot Jildert de Vries van korte afstand in het zijnet. Maar in de 14e minuut was het raak toen Ydo Hoekstra na een mooie stiftbal van Roan Hein de keeper passeerde en Enno vrij voor de goal zag staan. Die miste niet 1-0. Vijf minuten later had Enno de 2-0 moeten maken toen hij alleen op keeper Visser af kwam maar via het been van de keeper ging de bal millimeters naast. In de 28e minuut gaf Sieb een van zijn befaamde lange afstand dieptepasses en zette daarmee Jildert ineens vrij voor de keeper. Maar die redde prima. Dat deed hij ook toen Herre een vliegend schot los liet. In de 37e minuut was Jens Visser dicht bij een treffer maar hij zag zijn schot net over gaan. De grootste kans in de eerste helft kreeg Enno nog vlak voor het rustsignaal maar alleen op keeper Visser af, miste hij jammerlijk. En Oudehaske creëerde in de eerste helft welgeteld geen enkele kans. Hoe zuur was het dan ook toen Oudehaske direct na de rust bij de eerste de beste uitval de gelijkmaker maakte 1-1. Minnertsga was hierdoor duidelijk van slag en kon het goede spel van de eerste helft niet voortzetten. Alleen Jildert de Vries was er in de 51e minuut dicht bij maar op 2 meter van de goal tikte hij de bal langs de verkeerde kant van de paal. John bracht Sander Zonderland in voor Johan Boersma en de ploeg herpakte zich de laatste 20 minuten van de wedstrijd. Enno kwam met een boogbal vrij voor keeper Visser maar zijn lob ging naast. In de 74e minuut een mooie steekbal op Sander die prima voorzette op Ydo Hoekstra. Zijn schot werd door een Haske verdediger als een volleerde keeper gestopt maar Blom zag als enige de bal op de borst komen. Geen penalty dus. Enno schoot in de 76e minuut na een prima opgezette aanval in het zijnet maar 2 minuten later was het wel raak. De goed spelende Roan Hein Joostema schoot binnen 2-1 . Toen bracht John Hofte nog de beide b-junioren in. Arnaud Wassenaar en Hjerre Miedema mochten aan het grote werk ruiken en deden dat verdienstelijk. Het was uiteindelijk Enno Kingma die in de 83e minuut voor de 3-1 zorgde toen keeper Visser een vrije trap van Ydo niet klemvast kon krijgen. Deze kans greep Enno met verve. Zo won Minnertsga volkomen verdiend en sluit het een wisselvallig seizoen af met een overwinning. Voor trainer John Hofte, verzorgster Edmay van Breugel en de 2 leiders Ruurd de Vries en Feike Jochum Vogel hun laatste wedstrijd bij de hoofdmacht van Minnertsga. Zij waren een prima team en we zullen ze zeker missen. Hulde daarvoor. Maar we moeten ook vooruit kijken en er ligt een mooie uitdaging voor de nieuwe trainer Harm Spijker om met dit nog jonge team mooie resultaten te halen. Ook uw schrijver gaat met zomerreces en is daar ook niet rouwig om. Want de goudgele rakkers van het slotfeest van gisteren hadden nogal wat sporen achter gelaten. De man met de hamer had duidelijk toegeslagen. Ja dan valt het schrijven van een verslag beslist niet mee. Zelfs een slot anekdote zat er deze keer niet in. Het kan verkeren.
Dus dan maar :tot het nieuwe seizoen en voor ieder een goeie vakantie toegewenst.

Groetnis , Nico

En voor de trouwe supporters die al met vakantie waren hierbij de opstelling:
Jorn, Jens de B, Herre, Sieb, Rutmer (Arnaud W) , Ydo, Jens V, Johan B (Sander Z), Roan Hein, Enno (Hjerre) en Jildert .