Met het eerste bekerduel uit naar Vrouwenparochie tegen CVO is het seizoen 2021-2022 dan eindelijk los. De oefenpotjes even daargelaten. Die waren overigens voor Minnertsga weinig succesvol want met 3 verliespartijen tegen respectievelijk Waterpoort Boys, Nijland en Franeker SC met een scoretotaal van 0-14 kun je met recht spreken van een uiterst moeizame start. De vele wijzigingen in de selectie lieten zijn sporen na en trainer Duco Mulder kan dus vol aan de bak. Hij gaf de vele jonge nieuwe spelers de kans om zich te laten zien en voor een aantal kan men concluderen dat er nog de nodige progressie gemaakt met worden om op 3e klas niveau te acteren. Daarnaast is natuurlijk het gemis van een aantal bepalende spelers door blessures c.q. vertrek naar andere vereniging duidelijk merkbaar. Maar Duco zal het met het beschikbare materiaal moeten doen.
Dus gisteren op naar Vrouwenparochie voor het eerste duel tegen 5e klasser CVO.
Voor iedereen was dat na de lange Coronostop echt wel wennen. Van onze vaste supportersschare die anders altijd meegingen waren maar weinig aanwezig maar ach, alles moet zo wat op gang komen. Dat gold zeker ook voor de scheidsrechter. Geen onbekende voor mij maar volgens mij iemand die alleen maar op 5e klas acteert. Naar verluid wilde hij de wedstrijd eerst niet door laten gaan. Reden was dat CVO de overigens prima grasmat had belijnd met de vergifspuit. Dus met lijnen die lekker diep en breed waren en waar het gras was doodgespoten. Niet voorzien dus van een witte krijtlijn en dat accepteerde de scheidsrechter in eerste instantie niet. Hoe die discussie uiteindelijk is afgelopen weet ik niet maar de scheidsrechter had zijn (witte) stempel gedrukt. Beide ploegen stonden om half 3 al lang en breed te wachten maar de leidsman kwam pas 3 minuten later aan sjokken. Om vervolgens nog maar even uitgebreid de controle uit te voeren van de pasjes. Dus was het bijna kwart voor 3 voor er afgetrapt werd. Overigens maakten beide ploegen er een sportieve wedstrijd van en kreeg de scheids geen moeilijke middag voorgeschoteld. Hij kon het ondanks lichtelijk overgewicht toch nog redelijk bij fietsen.
Dan de wedstrijd:
Minnertsga startte best wel aardig en in de 8e minuut werd een steekbal op Enno prima afgerond 0-1 Maar gaandeweg de wedstrijd werd het spel rommeliger en was er weinig lijn te ontdekken. En creëerde het weinig echte kansen. Maar CVO kon niet beter en was al lang blij dat de schade niet groter werd. In de 2e helft kwam Hidde de Vries in de plaats van Jens de Boer en bracht Duco in de 75e minuut Gerlof Glazema in voor Hjerre Miedema. En met name met Gerlof kwam er voorin meer dreiging en CVO snakte regelmatig naar adem. Toch kreeg die nog wat halve kansjes maar Jorn had het niet moeilijk deze middag en hield zijn doel schoon. Het was Gerlof zelf die na een goede actie van Enno de 0-2 op het niet gebruikte scorebord zette.
Conclusie : er moet nog heel veel gebeuren en het zal zeker geen makkelijk seizoen worden. Duco kan vol aan de bak maar heeft de eerste winstpartij in elk geval in de pocket.
Volgende week AVC thuis. Die won afgetekend met 4-1 van SDS dus dat zal een echte krachtmeting worden. We zien wel.

Groetnis Nico

Opstelling Minnertsga
Jorn Helder, Mees Moerbeek, Frans Schiphof, Henk Helmus, Hylke Hoekstra, (Hilco Plat), Jens de Boer (Hidde de Vries), Feike Nieuwhof, Herre de Vries, Laurens Hoekstra, Enno Kingma en Hjerre Miedema ( Gerlof Glazema)