Afgelopen dinsdag werd het eerste bekerduel van Minnertsga tegen Berlikum met  2-1 verloren. En dat leverde dan dit seizoen mijn eerste verslag op van die wedstrijd. En gelijk kwamen daar de nodige commentaren op van lezers die het , overigens volledig terecht, niet eens waren met de kop “Berlikum bekert verder”. En inderdaad, waar de hersenkronkel vandaan kwam dat ik echt meende dat de wedstrijd van Berlikum tegen Foarut al gespeeld was en gewonnen was door Berlikum, is mij een volkomen raadsel. Het zal door de vele afgelastingen gekomen zijn, veroorzaakt door de Corona. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel is een bekende uitspraak van een voormalig topvoetballer. Want stel dat de selectie van Berlikum nou mijn verslag gelezen heeft en in de kop geloofd heeft, dan zou dat dan het verrassende verlies van Berlikum verklaren van gisteren. Want de mannen van Wibo de Brouwer werden met een 5-4 verlies naar huis gestuurd en daarmee is ineens deze bekerpoule nog helemaal niet beslist. Het laatste duel aanstaande dinsdag thuis tegen Foarut is dus beslissend. Winst van Minnertsga betekent verder bekeren voor Duco Mulder met zijn ploeg en een gelijkspel of verlies betekent dat de mannen van John Hofte doorgaan. Het gaat dus komende dinsdag echt nog ergens om en dat is alleen maar mooi. Voor de liefhebbers : aanvang 19.30 uur en de kantine is open.
Dan de wedstrijd tegen Beetgum.
Het begint al aardig duidelijk te worden hoe Duco Mulder de basis voor ogen heeft en hoe hij wenst te voetballen. Maar het is echter altijd afwachten hoe de uitvoering dan tot stand komt. Tegen Beetgum ging dat met horten en stoten. Natuurlijk had het een groot veldoverwicht maar moest het ook beducht zijn op de uitvallen van Beetgum. En dat leverde in de 14e een achterstand op toen aanvoerder Jort Haije Dijkstra uit een vrije trap prima raak kopte en Minnertsga op achterstand zette 0-1. Toen moesten de mouwen omhoog en binnen 3 minuten was de stand weer gelijk. Enno Kingma speelde zich vrij en passeerde keeper Tijs Dijkstra eenvoudig 1-1 Diezelfde Dijkstra behoedde Beetgum in de 21e minuut van een achterstand toen hij een schot van Jildert de Vries keerde. In de 26e minuut passeerde Enno de keeper en maar was zijn inzet net iets te zacht en werd de bal vlak voor de doellijn gekeerd. Maar in de 36e minuut was het wel raak. Jildert de Vries soleerde vanaf de midden door de verdediging en schoot binnen 2-1. En in de 40e minuut werd het 3-1 toen Ydo Hoekstra balverlies van de Beetgumverdediging prima afstrafte en uit een moeilijke hoek raak schoot.
Na rust bracht Duco Jilke Terpstra en Hidde de Vries in voor de gebroeders Hoekstra (Laurens en Ydo) maar de 2e helft was weinig verheffend. Beetgum trok zich massaal terug en Minnertsga had daar maar moeilijk antwoord op. Hoe meer Minnertsga aanviel hoe voller het daar achterin bij Beetgum werd. De ruimtes werden steeds kleiner. Beetgum kreeg in de 2e helft maar 1 kansje maar Jorn Helder keerde de bal eenvoudig. Enno Kingma kreeg in de laatste 10 minuten nog 2 keer de kans om de uitslag groter te maken maar beide keren ging de bal centimeters naast. Zo behaalde Minnertsga een gemakkelijke overwinning maar was het spel nog wel voor verbetering vatbaar. Zoals gememoreerd komt Foarut aanstaande dinsdag op de Sportfinne en kan Minnertsga met een overwinning verder bekeren. Maar het zal zeker moeten waken om Foarut niet te onderschatten. We zullen zien.
Tot slot nog even over de Coronamaatregelen. Over het geheel genomen worden de Corona maatregelen redelijk goed nageleefd. Om het veld is het juist gemakkelijk om afstand te houden maar vergeten sommigen dat ook eenvoudig en denken er niet bij na. De koffie in de pauze vanuit de tent van de KV is een prima oplossing en ook nadien in de kantine werden de regels redelijk goed nageleefd. Een kleine hint bij de notabelen van onze club had direct het gewenste resultaat en dat geeft vertrouwen.
Al met al zijn we blij dat wij toch gebruik kunnen blijven maken van de kantine want de inkomsten daaruit zijn meer dan welkom.
Maar de uitvoering blijft een grote verantwoordelijkheid van de spelers en supporters.
En dat zal ook nog wel even zo blijven.
Tot dinsdag.

Groet, Nico