Met de winst van afgelopen week uit bij Wykels Hallum had de selectie van Duco Mulder wat extra vertrouwen getankt voor een goed vervolg van de competitie. Toch blijft de selectie mede door het grote aantal blessures aan de smalle kant. Met 6 geblesseerden waarvan een aantal langdurig blijft de basis aan de krappe kant. Daar tegenover staat de instroom van jonge spelers die het verrassend goed doen. Mees Moerbeek is daar een mooi voorbeeld van.
Onze gasten Veenhuizen kwam natuurlijk met een gemengd gevoel naar Minnertsga.
Na de pak voor de broek van afgelopen week thuis tegen Berlikum (0-5) was men natuurlijk gebrand op herstel. En ook zij hadden de punten hard nodig.
De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Lania. Hij floot een onopvallende en daarmee prima wedstrijd.
In de eerste helft was Veenhuizen de bovenliggende partij. Het combineerde beter dan Minnertsga en zocht veelvuldig de aanval. Maar echte kansen wisten zij niet te creëren. Verder dan een ziedend schot van aanvoerder Brian Giesen wat net naast ging kwamen zij niet. Minnertsga had aanvankelijk moeite met het spel te maken en met name het middenveld was duidelijk voor de gasten. Het kwam pas tegen de rust op stoom. In de 40e minuut redde keeper Marc Gjaltema nog op een inzet van Enno Kingma en een prima schot van Jort Haagsma wist hij tot corner te verwerken. Maar in de 45e minuut was hij kansloos bij een doelpoging van Minnertsga uit een prima vrije trap van Herre de Vries. Verdediger Danny Mulder probeerde de goal te voorkomen en sloeg de bal met de hand uit het doel. Dat de bal de doellijn al was gepasseerd kon de scheidsrechter niet waarnemen. Gevolg : rood voor Mulder en een penalty voor Minnertsga. Enno Kingma zal zich vast wel de vorige pengel tegen Veenhuizen herinneren toen hij hoog over schoot. Maar Enno zit momenteel prima in zijn vel en scoorde gedecideerd. 1-0. Een mooie opsteker zo vlak voor de rust. En direct na de rust werd de wedstrijd eigenlijk al beslist. Een prima uitval van Minnertsga waarbij Gerlof Glazema de bal perfect op maat gaf aan Enno. Die liep zijn directe tegenstander er uit en schoot vanaf een meter of 16 keihard in de uiterste hoek 2-0. Toen vervloog het vertrouwen in een goede afloop van de gasten. En Minnertsga dicteerde de wedstrijd. Gerlof kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid in de 53e minuut maar alleen op keeper Gjaltema wist hij niet te scoren. Maar in de 56e minuut werd Enno opnieuw prima aangespeeld in de diepte en die was niet zelfzuchtig. Alleen voor keeper Gjaltema was een tikkie opzij naar de mee gespurte Laurens Hoekstra voldoende voor de 3-0. Duco bracht in de 65e minuut Jeffrey Guertin en Jens de Boer in voor Jort Haagsma en Gerlof Glazema. Herre de Vries was nog dicht bij de 4e treffer maar een lob belandde op het dak van het doel en een keihard schot van een meter of 25 spatte uiteen op de lat. Hylko Plat kreeg nog 20 minuten speeltijd voor Frans Schiphof maar de wedstrijd was gespeeld. Enno zag zijn schot in de 82e minuut gekeerd door keeper Gjaltema en aan de andere kant testte Jesse Hilverda Jorn Helder nog even. Maar die liet zich niet verrassen. Zo eindigde de wedstrijd in een afgetekende overwinning van Minnertsga mede door de rode kaart en dito goal zo vlak voor de rust. Maar de overwinning van dik verdiend. Volgende week staat de kraker tegen Berlikum op het programma. Dan moet Duco het doen zonder Enno Kingma. Die zit dan met zijn kaatsmaten voor een toernooi in Spanje. Misschien een uitgelezen mogelijkheid voor Jeffrey Guertin om zich onsterfelijk te maken. Wie zal het weten.
Nog 1 klein opvallend iets van voor de wedstrijd : bij het betreden van het veld had keeper Jorn Helder een zwart shirt aan. Dat vond de scheids niet zo’n goed idee. Dat had hij natuurlijk van te voren moeten controleren maar goed. Dus Jorn spurtte terug naar de box om een ander kleur shirt te halen. Maar dat duurde en duurde maar. Uiteindelijk moest leider Bart Stroosma er aan te pas komen om het gele shirt te regelen. En de omkleedpartij kon pas in de 7e minuut plaats vinden. De scheidsrechter hield echter heel nauwkeurig de vinger op zijn horloge dus van tijdwinst was geen sprake.
Tot volgende week in Berlikum en dan gewoon om 14.30 uur.

Groetnis Nico

Opstelling Minnertsga
Jorn Helder, Mees Moerbeek, Frans Schiphof (Hylko Plat), Henk Helmus, Geert Siegersma, Feike Nieuwhof, Jort Haagsma (Jens de Boer), Herre de Vries, Laurens Hoekstra , Enno Kingma en Gerlof Glazema (Jeffrey Guertin).