Eindelijk kon er weer in competitieverband gevoetbald worden na de plotselinge competitiestop in maart. En dan ook nog eens onder zomerse omstandigheden, wat wil je nog meer. Bij Rottevalle hadden ze ook weer zin in de competitie want er kwamen best veel supporters mee om hun ploeg aan te moedigen. Vorig seizoen was de start ook al tegen de ploeg van trainer Ronald Bosma. En daar in Rottevalle kende Minnertsga een valse start met een onnodig verlies 2-1. Er moest dus iets recht gezet worden. Beide ploegen hadden een goede bekerronde achter de rug want beide ploegen bekeren door. Voor Minnertsga is dat voor het eerst sinds jaren.
Op de spelerslijst van Rottevalle zag ik dat Liekele Kamminga en Jorrit Schraa geen deel meer uitmaakten van de selectie van Ronald Bosma. Die 2 waren afgelopen jaren nog de beide kwelgeesten voor Minnertsga. Onze nieuwe trainer Duco Mulder heeft in korte tijd al zijn stempel gedrukt op de ploeg en wil graag aanvallend en attractief voetbal spelen. En hij kon deze middag beschikken over een complete en fitte selectie. Alle ingrediënten aanwezig dus voor een mooie pot voetbal. Nou, we werden op onze wenken bediend. Want het werd genieten deze middag. Als er binnen 21 minuten al een stand van 3-2 op het scorebord staat dan zegt dat genoeg.
Minnertsga begon uitstekend aan de wedstrijd en met name via de flanken werd het direct gevaarlijk voor de goal van de jonge uitblinkende keeper Marco de Boer. Al na 8 minuten lag de bal erin, al kwam het laatste tikje bij een eigen verdediger vandaan. 1-0. En in de 14e minuut kapte Roan Hein zijn tegenstander uit en scoort prima 2-0. Maar 2 minuten later werd verkeerd ingrijpen van Jorn afgestraft en scoorde Rottevalle tegen 2-1. Maar de koek was nog niet op want 2 minuten later was het opnieuw Roan Hein die koppend wist te scoren 3-1. Echter, in de 21e minuut was het Luuk de Roo van Rottevalle die met een wippertje Jorn wist te verschalken en de 3-2 op het scorebord bracht. Minnertsga bleef de wedstrijd stevig in handen houden en kreeg nog de nodige kansen in de eerste helft. Maar het scoorde niet meer.
In de rust wisselde Duco Mulder Geart Siegersma voor Jens de Boer. Geart had het moeilijk in de eerste helft want hij stond tegenover Erwin de Wind. En dat was verreweg de beste speler van Rottevalle. Ook de 2e helft was het Minnertsga wat het spel bepaalde. Het venijn zat hem echter in de staart van de wedstrijd. In de 78e minuut kwam Enno alleen op keeper de Boer af maar die redde uitstekend. Rottevalle kreeg in de hele 2e helft maar 1 goeie kans maar de inzet van Luuk de Roo ging net naast. En Jorn redde bovendien uitstekend bij een van richting veranderde vrije trap. De laatste 10 minuten was het chaos voor het doel van Rottevalle. Onderkant lat, nog een keer lat, van de lijn gehaald, schoten geblokt en reddingen van keeper de Boer. Het was niet bij te houden. Wat kreeg Minnertsga nog kansen. En Rottevalle sneed zich zelf lelijk in de vingers toen Minnertsga in balbezit was maar scheidsrechter van de Kerk affloot voor een blessure van keeper de Boer. Na de spelhervatting kreeg Minnertsga de bal niet terug waarna met name Jildert de Vries ging jagen op de bal en in balbezit kwam. Hij werd direct ten val gebracht door Arjen de Haan van Rottevalle die daarmee zijn 2e gele kaart kreeg en dus kon vertrekken. In de 88e minuut maakte Roan Hein aan enige hoop voor Rottevalle een eind door na een snelle aanval eenvoudig te scoren. 4-2. En in de laatste minuut had hij nog een poeier vanaf een meter of 20 in petto die keeper de Boer te machtig was 5-2
Toen was het dus helemaal gedaan met Rottevalle. Maar wat dom van hun uitblinker Erwin de Wind toen hij in de laatste seconde wegens slaan nog rood kreeg. Ja, beetje dom, zal Maxima wel zeggen.
Zo eindigde een aantrekkelijke wedstrijd in een prima en overduidelijk verdiende zege van Minnertsga. Met 4 goals van Roan Hein Joostema. Maar hij was niet de enige uitblinker. Het was het collectief wat de uitblinker was deze middag. Zonder uitzondering. En ook scheidsrechter Dion v.d.Kerk verdiende een compliment. Hij zal er bovenop en floot een prima wedstrijd.
Zo had Minnertsga een vliegende start en dat geeft hoop voor de toekomst.
Tot slot nog een kleine wetenswaardigheid : gastheer van deze middag Jan Stroosma stond deze middag ineens ook als leider genoemd in het programmaboekje. Een beetje sneu voor zoonlief Bart. Dat zelfde boekje werd ineens een collectes item want dit maak je nooit weer mee.
Volgende week de uitwedstrijd in en tegen Twijzel. Die speelde deze middag met 2-2 gelijk tegen Rijperkerk. We zullen zien.

Groetnis
Nico

En speciaal voor Oege v.d.Mossel die zo nodig voor de zoveelste keer met vakantie moest de opstelling van de ploeg van Duco Mulder:
Jorn Helder, Geart Siegersma (Jens de Boer) Henk Helmus, Frans Schiphof, Enne Joostema, Herre de Vries, Laurens Hoekstra, Ydo Hoekstra (Hylke Hoekstra), Enno Kingma, Roan Hein Joostema en Jildert de Vries (Hidde de Vries)