Als je als buitenstaander de einduitslag ziet van 0-0 dan denk je meestal dat het een weinig interessante wedstrijd is geweest omdat er niet gescoord is. Nou, het tegendeel was gisteren waar. Twijzel tegen Minnertsga werd een spektakelstuk wat geen minuut verveelde. Ook een wedstrijd die de eindstand 6 tegen 6 gehad kon hebben. Een wedstrijd waarbij beide ploegen vol op de winst speelden en ook vele kansen creëerden.
Aangekomen op het sportcomplex de Moune viel al gelijk op dat er geen entree werd gevraagd en dat het programmaboekje op een niet bemande tafel lag. We hadden al gelezen dat de kantine niet open was door de Corona. Wel was een baas tent neergezet die volgens het programmaboekje gebruikt kon worden als schuilplaats bij regen. Over Coronamaatregelen gesproken. Maar het verbaasde mij nog het meest dat we in de pauze zelfs geen bakje koffie konden krijgen. Zo zouden wij niet met onze gasten omgaan, dat weet ik zeker. Niet dat wij het wiel uitgevonden hebben maar met een tent en 8 dranghekken, zoals dat op ons complex staat opgesteld, kun je in de pauze op een eenvoudige manier een prima voorziening maken die zeer coronaproof is. En dan hoeven de gasten niet met een droge bek en nog eens 3 kwartier met mondkapje voor naar huis te gaan. Zo, dat moest ik toch even kwijt.
Dan de wedstrijd.
De leiding was in handen van Dhr. Plat uit Groningen en hij floot foutloos. Een prima scheids die de wedstrijd goed aanvoelde en alleen floot als het nodig was. De eerste helft was duidelijk voor Minnertsga en met prima positiespel liet het Twijzel niet in zijn spel komen. Twijzel had moeite met onze flanken en met name Jildert de Vries leefde zich uit . In de 5e minuut werd een prima kopkans van Enno gepakt door keeper Bremer. Schoten van Herre en Roan Hein gingen rakelings naast en het wachten was op een voorsprong. Een schot van Jildert ging rakelings over en in de 21e minuut ontsnapte Enno aan de Twijzelverdedigers. Maar aanvoerder Menno Blom (de grote leider daar achterin) trok aan de noodrem en moest dat bekopen met geel. Maar opnieuw weg kans. De beste kansen in de 1e helft kreeg Jens de Boer maar vrijstaand op een meter of 10 van de goal miste hij tot 2 keer toe de open kans. Twijzel kon daar in de 1e helft weinig tegenover stellen. Het kwam tot een paar kansjes maar scoorde niet. De 2e helft liet een heel ander beeld zien. Siemen Kamstra (volgens papier ook nog eens assistent trainer) kwam erin voor v.d.Hoop en dat scheelde een slok op een borrel. Twijzel gooide direct veel meer fysiek in de strijd. En Minnertsga vergat dit met voetballen op te lossen. Jildert de Vries raakte in de 51e minuut geblesseerd en Jilke Terpstra viel in. Twijzel speelde veel de hoge bal en dat is natuurlijk ook wel logisch want zij waren gemiddeld een kop groter. Geert kreeg steeds meer moeite met zijn opponent Jelle Pilat en Twijzel kreeg kansen. Maar Jorn hield zijn goal schoon. In de 66e minuut ontsnapte Enno aan de andere kant echter aan zijn tegenstander en kon alleen op keeper Bremer afgaan. Maar die redde prima. Achterin begon het steeds meer te rommelen bij Minnertsga en Jorn deed daar prima aan mee toen hij bij de cornervlag het spel voetballend wilde oplossen. De verloren bal werd echter door Twijzel over het verlaten doel geschoten. In de 75e minuut ging een schot van Johannes Storm rakelings over de deklat en een minuut later ging hij alleen af op Jorn na geklungel van Frans en Henk (die beiden overigens prima speelden). Maar gelukkig redde Jorn. Minnertsga kwam het laatste kwart van de wedstrijd weer wat meer aan voetballen toe en Laurens en Enno kregen kansen. Enno kopte een door Roan Hein genomen corner net naast. Het spel golfde echter op en neer. Een corner van Twijzel werd tegen de lat gekopt en het was een wonder dat hij er niet in ging. In de laatste 5 minuten werd bijna elke aanval van beide ploegen een kans maar beide keepers hielden hun goal schoon. Zo eindigde een vermakelijke wedstrijd in een 0-0 gelijkspel en was het publiek met droge mond deze keer de winnaar. Met het gelijkspel kan ik wel leven al had Minnertsga de wedstrijd in de eerste helft in het slot kunnen gooien. Deze keer bleven beide topscoorders Jelle Pilat en Roan Hein Joostema zonder goals. Volgende week de kraker thuis tegen Berlikum. Als die ploeg tenminste komt. Deze zaterdag werd in verband met Corona alles bij VV Berlikum eruit gegooid en dat kwamen staf en spelers van Berlikum 1 heel goed uit. Want ze waren in grote getale naar Twijzel afgereisd om Twijzel te zien voetballen. Ook wel eens leuk, zo een zaterdagmiddagbesteding. Het is te hopen dat Ydo (die er deze middag helemaal niet bij was) en Jildert dan weer van de partij zijn.
Wij zullen zien.

Groeten Nico

En voor de thuisblijvers die een hekel aan zo’n zweterig mondkapje hebben en daarom niet naar uitwedstrijden gaan hier dus maar de opstelling:  Jorn, Geart (Rudmer), Frans, Henk, Enne, Herre , Jens de Boer, Jildert (Jilke), Laurens, Roan Hein en Enno.
Reserve : Jens Visser