Na de eerste bekerronde waarin de ploeg van Harm Spijker op doelsaldo werd uitgeschakeld, was het moeilijk in te schatten of de ploeg helemaal klaar was voor de competitie. Prima speelperiodes in de beker- en oefenwedstrijden werden afgewisseld met periodes waarbij het aantal fouten de overhand had en matig werd gepresteerd. En dan naar Rottevalle, waar wij het vaak moeilijk hebben. Trainer Ronald Bosma van Rottevalle bracht de ploeg vorig jaar in zijn eerste jaar van de 4e klasse terug naar de 3e klasse en dat is normaal gesproken ook de plek waar deze ploeg veelal vertoeft. Een ploeg met veel ervaring met o.a. de altijd gevaarlijke Jorrit Schra en Liekele Kamminga maar ook met een aantal jonge spelers. In de eerste bekerronde ging het met Rottevalle crescendo maar de tegenstanders waren dan ook alleen 4e en 5e klassers Het was dus koffiedik kijken hoe beide ploegen er voor stonden. Rottevalle begon voortvarend aan de wedstrijd en was de eerste 10 minuten veelvuldig in de aanval zonder echt gevaarlijk te worden. Langzaam begon Minnertsga grip op de wedstrijd te krijgen en liet soms prima veldspel zien. In de 19e minuut gaf Sieb Driessen een prima pass op Ydo Hoekstra die direct scherp voorzette. En daar was Enno Kingma die in 2e instantie de bal achter keeper Robert de Jong in het doel werkte. 0-1 . En 4 minuten later had Enno de wedstrijd eigenlijk al min of meer in het slot kunnen gooien toen hij na een mooie vrije trap van Ydo Hoekstra moederziel alleen voor keeper Robert de Jong verscheen. Maar zijn inzet was niet goed en werd gekeerd. Toch hield Minnertsga het overwicht en kreeg ook Rienk van der Veen nog een grote kans na een soloactie van Ydo. Maar zijn schot ging naast. Echter, de laatste 10 minuten van de eerste helft liet Minnertsga Rottevalle weer helemaal in zijn spel komen en kreeg Rottevalle in de 44e minuut 2 kansen achter elkaar. Maar Jorn Helder werkte de bal tot corner. Jorrit Hoekstra kopte de bal net naast maar in de daarop volgende aanval maakte Liekele Kamminga gelijk 1-1. In de 2e helft pakte Rottevalle het voortvarend aan en kwam Minnertsga weinig meer aan goed voetballen toe. Er werd heel veel balverlies geleden en men kwam niet meer onder de druk van Rottevalle vandaan. Jelte de Hoek van Rottevalle kopte uit een goede mogelijkheid net naast. Maar bij Minnertsga stond Jorn Helder weer prima te keepen deze middag. Het publiek van Rottevalle roerde zich luidruchtig achter de goal van Jorn en scheidsrechter v.Eijden die overigens prima floot, beantwoorde veelvuldig geroep om geel met een prent voor Ydo, Siep en de net ingekomen Rutmer. Hidde de Vries had het voorin op links heel erg moeilijk maar kreeg toch een goeie kans in de 63e minuut maar keeper de Jong redde. Uit de tegenaanval scoorde Rottevalle bijna maar de bal ging net naast.
Harm bracht Laurens Hoekstra nog in voor Rienk v.d.Veen maar de druk van Rottevalle bleef. Toch kreeg Hidde de Vries nog een dot van een kans toen gepiel van keeper de Jong werd doorzien door Enno Kingma en de bal door Hidde zo in het lege doel van Rottevalle geschoten kon worden. Maar wat hij van plan was, ik weet het niet, het bleef bij een rollertje richting Enno. Rottevalle kwam op voorsprong in de 79e minuut toen niet goed ingrijpen achterin adequaat werd afgestraft door wederom Liekele Kamminga. 2-1. En alles wat Minnertsga daarna ook deed, het kwam niet verder dan een kopbal van Enno die over ging. Daarmee liet de ploeg van Harm Spijker de punten in Rottevalle en dat was zuur maar tevens verdiend. Een goede eerste helft kreeg geen vervolg en bovendien werd er over het geheel veel te veel balverlies geleden en was de eindpass deze middag niet goed. Er is derhalve nog voldoende werk aan de winkel maar ach, het seizoen is nog lang. Maar, het is altijd mooi om met 3 punten te starten. Volgende week komt ONT op bezoek. Deze ploeg kreeg verrassend genoeg thuis klop van Twijzel (1-3) en dat mag best verrassend
genoemd worden. ONT zal dus gebrand zijn op zijn eerste winstpunten. We zijn gewaarschuwd.
Zo, de kop is eraf. Het seizoen is weer los. Wederom zal ik proberen de vaste lezers op een objectieve manier te informeren over de prestaties van onze hoofdmacht. Met een soms kritische blik, zo nu en dan met een anekdote of een steekje onder water. Of een wetenswaardigheid die u beslist niet mag missen. Het zou allemaal kunnen. Ik heb 1 groot voordeel t.o.v. de vele schrijvers die ons voetbalwereldje kent, ik heb totaal geen snars verstand van voetbal. Maar dan heb ik altijd nog bijrijder Oege v.d.Mossel mee in de auto voor een haarscherpe analyse. Tot volgende week.

En voor vele supporters die ons 2e ook eens wilden zien schitteren (of schutteren), hierbij de opstelling:
Jorn, Geert (Rutmer de V.), Herre, Sieb, Hylke, Hidde, Jens de B., Rienk (Laurens H.) , Roan Hein Enno en Ydo .