Age Heins Boersma voorspelde in de Leeuwarder Courant deze week een thuisoverwinning van Wolvega op Minnertsga van 4 tegen 0. En op basis van het seizoen verloop is die voorspelling ook nog wel te verklaren. Maar ik had wel steeds de thuiswedstrijd in mijn achterhoofd. Toen ging Minnertsga in de laatste fase nog aan het gas en ik begon mijn verslag toen met de volgende woorden:

Soms moet je het geluk en de scheidsrechter mee hebben om tot een verrassende uitslag te komen. Zo zat er lang een verrassende uitslag in tegen Wolvega maar hadden we het geluk en de scheids deze middag niet mee. En zo gooide Wolvega de wedstrijd vlak voor tijd professioneel in het slot.

En hoe je het wendt of keert, deze zin ging ook in de wedstrijd van gisteren weer precies op. Minnertsga speelde de wedstrijd in en tegen Wolvega met rouwbanden om in verband met het overlijden van Douwe Zondervan. Als oud trainer van Minnertsga had hij een onmiskenbare herinnering achter gelaten die velen binnen de club nog heel goed op het netvlies staan. Een winnaar was hij, maar de strijd tegen die rotziekte kanker kon hij helaas niet winnen Hij overleed veel te vroeg op 56 jarige leeftijd.
Scheidsrechter van de wedstrijd was Jaap Kingma, een voor ons bekende en ook gewaardeerde leidsman. Dan de wedstrijd :
Die was goed en wel begonnen of de bal lag al achter Jorn Helder in het net. Een corner van Wolvega die hard en laag werd voorgezet stuiterde nog voor Jorn in het doelgebied en werd bij de 2e paal eenvoudig binnen gewerkt door Friso Bakker 1-0 Dat beloofde dus niet veel goeds. Maar Minnertsga herpakte zich prima en kreeg vat op het spel van Wolvega. Al hoewel het in de 9e minuut niet ongelukkig was toen hun beste man Sean de Ruiter na een prima passeeractie de bal via het houtwerk over zag gaan. Minnertsga zocht de aanval en kreeg kansen. In de 16e minuut werd een corner van Roan Hein Joostema door Enno Kingma prima ingekopt maar de bal werd op de lijn gekeerd door een Wolvegaverdediger. En de rebound kwam voor de voeten van Ydo Hoekstra maar de bal stuiterde en hij raakte de bal dus niet goed. Het veld was daar in Wolvega slecht. Hard en zeer hobbelig, wat het spelpeil zeer beïnvloedde. In de 25e minuut kreeg Minnertsga een vrije trap op een meter of 20 van de goal en het schot van Roan Hein werd maar ternauwernood gekeerd door invaller keeper Julian van Dijk. Diezelfde Roan Hein kreeg in de 32e minuut een onnodige gele kaart toen hij een sliding inzette bij een passeractie van Oosterling. In de 35e minuut werd het 2-0 toen Friso Bakker op links een rush inzette en de bal door Hilko Plat ongelukkig in eigen doel werd gewerkt. Daar ging keeper en verdediging echter niet vrijuit. Toch kreeg Minnertsga vlak voor rust nog 2 keer een mogelijkheid te scoren. Eerst een kopbal van Ydo Hoekstra waarbij keeper van Dijk prima redde en even later een schot van Ydo wat net geen doel trof. Dus Minnertsga leek gelijkwaardig na 45 minuten ondanks de achterstand van 2-0. En dat werd duidelijk in de 2e helft. Direct na rust een aanval van Minnertsga over links en de prima voorzet die werd binnen geschoten door Roan Hein Joostema. 2-1. En Minnertsga ging door. Een kopkans van Enno ging naast en een minuut later ging de kopbal van Enno Kingma uit een vrije trap van Roan Hein net over de deklat. Aan de andere kant was Wolvega net als in de eerste helft vaak heel dreigend in de omschakeling. Deze ploeg beschikt over een man of 4 die over een afstand van 40 meter de bal op de stropdas kunnen leggen. En dat bleef super gevaarlijk. Friso Bakker kreeg in de 56e minuut zo’n kans maar zijn schot ging net naast. Minnertsga kreeg echter steeds meer grip op de wedstrijd en zocht naar de gelijkmaker. Maar in de 69e minuut sloeg het noodlot toe. Een onnodige actie van Roan Hein op een ongevaarlijke plaats toen Sean de Ruiter hem passeerde en hij m.i. de bal speelde. Maar ook de Ruiter werd geraakt en die ging gewillig neer. Scheidsrechter Kingma trok de 2e gele kaart. Geheel tegen de geest van de wedstrijd in maar zeker ook dom van Roan Hein. Vanaf dat moment was het grote gevaar van Minnertsga weg en speelde Wolvega de wedstrijd professioneel uit. John Hofte bracht Herre de Vries nog in voor Jens Visser en Rick Poortstra voor de ook gisteren weer prima spelende Geert Siegersma. Ook Laurens Hoekstra kreeg nog een paar minuten. Maar tot grote kansen kwam het niet meer en als dan Sean de Ruiter in de 90e minuut prima gebruik maakt van de 1 op 1 situatie achterin is het gedaan 3-1 Een zuur verlies van Minnertsga wat gezien de gehele wedstrijd zeker meer had verdiend. Wolvega profiteerde gisteren echter van het geluk van de koploper en kan zich klaar maken voor een feestje. Scheidsrechter Kingma floot een goeie wedstrijd maar had m.i. de 2e gele kaart wel achterwege kunnen laten. Die was niet in de geest van de wedstrijd en beïnvloedde het wedstrijdverloop voor Minnertsga negatief maar dat is makkelijk praten achteraf.
Volgende week weer een uitwedstrijd en dan moeten we naar Heeg. Die liep gisteren tegen een verlies aan bij DWP. We zullen zien.

Groetnis , Nico

En voor de trouwe supporters die de afstand naar Wolvega toch echt veel te lang vinden hierbij de opstelling:
Jorn, Hilco, Geart (Rick), Sieb(Laurens), Frans, Jens V. (Herre), Jens de B. Ydo, Enno, Roan Hein en Jildert .