Na een onderhoudende 1e helft die echter geen goals opleverde denk je na een bakje thee dat ook de 2e helft hetzelfde zou brengen. Maar daarin werden met name de trouwe supporters van Minnertsga ernstig teleurgesteld. De ploeg van scheidend trainer John Hofte maakte in die helft een weinig geïnspireerde indruk en bakte er eigenlijk helemaal niks meer van. Zo kreeg Workum de zege als het ware in de schoot geworpen.

Voor Workum stond er deze wedstrijd nog zeker wat op het spel. Zij kunnen nog een plekje in de nacompetitie bemachtigen. Dus zij waren gebrand op een goed resultaat. Voor Minnertsga is er niks meer te halen. Het speelt om “Des Keizers Baard”. Maar voor Minnertsga geldt dat juist dit soort wedstrijden je dan de gelegenheid geven om onbevangen te voetballen en wat aan klantenbinding te doen. En Workum is een ploeg die ook wel wil voetballen dus alle ingrediënten aanwezig voor een leuke pot voetbal. Scheidsrechter was de jonge Dennis Smit uit Drachten. Een talent die deze wedstrijd liet zien dat de 3e klas zeker niet zijn eindstation is. Hij floot een probleemloze en goede wedstrijd.
Minnertsga begon moeizaam aan de wedstrijd. Met name verdedigend maakte het in de begin minuten een onzekere indruk en vele passes kwamen bij de tegenstander terecht. Maar na een minuut of 15 begon het steeds beter te lopen en de combinaties liepen prima. In de 15e minuut een mooie aanval waarbij Roan Hein Joostema echter van te ver van de goal schoot terwijl hij nog zeker meters had kunnen maken. Een schietkans kreeg ook Ydo Hoekstra in de 19e minuut maar keeper Jelmer Dijkstra redde prima. Diezelfde Ydo Hoekstra gaf in de 23e minuut een afgemeten steekpass op Jildert de Vries maar vrij op keeper Dijkstra afkomend schoof hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal. In de 30e minuut moest Reindert Miedema van Workum geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Harmen Hiemstra. Het eerste gevaar van Workum kwam van lange nr. 8 Remco Kuipers maar zijn kopbal ging net voorlangs. Dat was eigenlijk ook de enige kans die Workum kreeg in de 1e helft. Voor Minnertsga kopte Enno Kingma in de 34e minuut net naast en moest keeper Dijkstra vlak voor rust nog een keer gestrekt om een schot van Jildert de Vries te keren.

In de rust werd Rick Poortstra gewisseld voor Geert Siegersma. Direct na rust leek niks op een afgang van Minnertsga. In de 50e minuut schoot Herre de Vries van afstand buiten bereik van keeper Dijkstra op de lat. Maar 2 minuten later kreeg Minnertsga al een grote waarschuwing toen Erik Pluister van 2 meter van het doel vrij kon inschieten maar Jorn Helder wierp zich op de bal. Jorn was echter kansloos toen in de 56e minuut een voorzet vanaf links over alles en iedereen heen ging en Erik Pluister voorbij de 2e paal vrij kon inkoppen. Vanaf dat moment stortte het bolwerk van Minnertsga in elkaar. Niks lukte meer en Workum dicteerde de wedstrijd volledig. In de 70e minuut zette het in de omschakeling een prima aanval op waarbij opnieuw Erik Pluister goal trof 0-2 . Minnertsga had al lang de handdoek gegooid en moet toezien dan Remco Kuipers in de 76e minuut koppend de 0-3 binnen knikte. En de uitslag had nog groter uit kunnen vallen maar de paal redde Minnertsga van een nog grotere deceptie. Zo ging Workum fluitend en verdiend met 3 punten van het veld en lieten de jongens van John Hofte een stel morrende supporters achter. En ik snap het ook wel, er stonden 4 man op scherp. Die wilden natuurlijk de wedstrijd in en tegen Berlikum niet missen door een gele kaart. Maar dan kun je nog wel 100% inzet tonen en dat miste ik in de 2e helft. Maar we moeten het hier mee doen.

Man van de wedstrijd was voor mij ongetwijfeld pupil van de week Jesse Poelstra. Hij scoorde niet alleen als enige voor Minnertsga maar stal ook de show na afloop in de bestuurskamer. Op de vraag wat hij bij zijn bakje patat wilde (mayo of curry) antwoordde hij doodleuk : een frikandel.
Dat die complete maaltijd wat te veel voor het kleine baasje werd wist hij toen nog niet. Gelukkig kwam pake uit Tzummarum ( Jacob de bakker voor intimi) geheel onverwacht toevallig net binnen, dus die frikandel was zo weg. Het kan verkeren.
Volgende week de streekderby tegen Berlikum. Voor beide ploegen staat er niks meer op het spel, of het zou de stand op de ranglijst moeten zijn. Mijn motto, maak er een leuke pot voetbal van.
We zullen zien.

Groetnis , Nico

En voor de trouwe supporters die nog steeds niet kunnen wennen aan die koude noorde wind en daarom maar thuis gebleven zijn de opstelling:
Jorn, Frans , Hilco , Rick (Geert) , Siep, Herre, Ydo, Jens de B, Enno, Roan en Jildert (Laurens) .
Reserve : Rudmer