Zaterdag 16 november is er door de JO10 thuis gespeeld tegen DFC 2. Door onze jongens ook wel het Mac Donalds (shirt sponsor) team genoemd. De wedstrijd stond onder de leiding van de ervaren arbiter Rene Driesen die verderop op opmerkelijke wijze terug zal keren in dit verslag.

Minnertsga begon goed aan de wedstrijd en speelde de bal geduldig rond. Het is mooi te zien dat oefenstof die de trainers Hidde, Geert en Jildert gebruiken zich steeds meer vertalen in de wedstrijden op zaterdag. Een compliment aan de mannen. Minnertsga had veel de bal en dat leverde zowaar een paar kleine kansjes op. Achterin stond het goed. Hoite heerste bij elke hoge bal in de lucht en kopte dat het een lieve lust was. Het is een wonder dat de bal niet lek is geraakt, zoveel gel zat er in die mooie kuif.

DFC begon meer van zich af te bijten en dat leverde een paar kansen voor de gasten op. Met een paar fraaie reddingen wist Tjisse zijn doel schoon te houden. Tot 5 minuten voor de rust. Een middenvelder van DFC pikte de bal op en na een dribbel langs 3 spelers van Minnertsga schoof hij de bal in de lange hoek langs Tjisse. Met een achterstand moest Minnertsga de rust in en na een glas limonade en de standaard in de rust uitgereikte stroopwafel werd er vol energie aan de tweede helft begonnen.

Minnertsga startte fel. Onder leiding van het middenveld Lasse en Leon begon het steeds beter te draaien. De bal werd door één van de mannen opgepikt en de ingespeelde Sylvester wist wel raad met deze kans en schoot de 1-1 binnen. Als een echte aanvoerder moedigde Lasse het team nog een keer aan om op deze wijze door te gaan. De dribbels van Leon werden steeds gevaarlijker. De hardwerkende Jarno hield voorin de achterhoede van DFC goed onder druk en hij kreeg de kans om de 2-1 te maken, maar schoot net naast. De 2-1 werd kort daarna alsnog gemaakt door Brent Pollie. De laatste weken heeft deze spits prima gespeeld maar niet gescoord. Bij een spits die leeft van doelpunten begint het dan al snel te knagen. Met dit doelpunt zal het vertrouwen weer snel toenemen en de doelpuntenmachine van vorig seizoen vast weer op gang komen.

DFC zette nog een keer aan voor een slot offensief. Sverre kwam steeds beter in de wedstrijd en was achterin nauwelijks te passeren. Een door DFC hoog ingeschoten vrijetrap werd door Tjisse met een prima zweefduik tegengehouden. Nadat hij vorige week ook al had gescoord wist Samuel kort voor tijd met een harde lage knal de 3-1 binnen te schieten.

De 4-1 zou in de laatste minuut ook nog op het bord komen ware het niet dat de uitstekende fluitende Rene Driesen het VAR gebaar maakte en na minuten lang contact te hebben gehad met de VAR in Zeist het doelpunt alsnog afkeurde. Zo zijn de toeschouwers deze morgen getuige geweest van een primeur. De introductie van de VAR op de velden van Minnertsga.

Volgende week komen de ouwe seunen uit Harlingen bij ons op bezoek. Maar eens kijken wat ons dat gaat brengen.