Na de overwinning op Leovardia VR1 met 7-0 vorige week, stond vandaag S.C Stiens op het programma.
S.C. Stiens doet het goed in de competitie en staat, voorafgaand aan deze wedstrijd, op de 3e plek. BMJ draait mee in de middenmoot en staat 7e.

Selectie voor deze middag is:
Carla (k), Anke, Karla, Renee, Bonita, Sophie, Tessa, Ankje, Anke, Renske, Marit, Anke, Ilse, Leah en Lisa.

Na een uitgebreide warming-up ging de wedstrijd om 14.30 uur van start op het kunstgrasveld van Berlikum. De teams waren aan elkaar gewaagd, over en weer waren er kansen. S.C. Stiens zat het dichtst bij de openingstreffer, maar de eerste kansen troffen zowel de lat als de paal.
S.C. Stiens bleef op jacht en maakte rond de 37ste minuut de 0-1.
BMJ koos direct voor de tegenaanval en binnen enkele minuten schoot Ilse de 1-1 binnen.
Met deze stand gingen de speelsters de kleedkamer weer in.

Na de rust was het eerst Stiens die het voortouw nam in de wedstrijd. Maar door goed verdedigend werk, werd het Carla niet echt moeilijk gemaakt.
Hier kwam rond de 67ste minuut verandering in. BMJ werd verrast door een effectbal over de grond en de 1-2 was een feit.
BMJ gaf de moed niet op en zocht de aanval weer op. Rond de 80ste minuut was het Renee die de bal vanaf links voor het doel van S.C. Stiens wist te brengen. Renske kopte deze knap binnen en het was 2-2!
Beide teams hadden daarna nog een grote kans, maar de eindstand bleef 2-2.
Mooi punt!

Volgende week mogen de dames UIT aantreden tegen FC Burgum Vr2 om 11.45 uur.

Jannine