De dames van BMJ zaal hebben woensdagavond in sporthal De Trije met 7-1 gewonnen van Balk ZV Vr1.

Balk, normaalgesproken toch een tegenstander om rekening mee te houden, kwam er deze avond nauwelijks aan te pas. In deze voorlaatste wedstrijd voor de winterstop kwam BMJ al in de tweede minuut op voorsprong door een kopbal van Marre op aangeven van Renée. Daarna waren er goals van Daniëlle (2x) en Renske, die op eigen helft de bal veroverde en helemaal mocht doorstomen tot de goal van de tegenstander. Verdedigend werden er weinig kansen weggegeven en bij rust stond er al een 4-0 op het scorebord. Ook aan de tweede helft begon BMJ voortvarend met een mooie combinatie tussen Renske en Daniëlle, die resulteerde in de 5-0. Marre schoot vervolgens een slecht weggewerkte bal voor het doel van de tegenstander binnen: 6-0. Twee minuten voor tijd viel er nog een tegendoelpunt: een schot op goal raakte meerdere speelsters en viel ongelukkig achter keepster Jannine. 6-1. In de allerlaatste minuut bepaalde Renée de eindstand op 7-1 door op te stomen vanaf links en de bal resoluut binnen te schieten. Een probleemloze overwinning die veel vertrouwen geeft voor de laatste wedstrijd voor de winterstop, op woensdag 24 november. BMJ ontvangt thuis in Sporthal De Trije dan Sneek Wit Zwart, ook een van de concurrenten voor het Herbstmeisterschaft.

Speciale dank is er voor scheidsrechter Frans Schiphof, die bereid was gevonden de wedstrijd te fluiten na afmelding van de KNVB-scheidsrechter.

De selectie deze avond: Jannine (k), Avelon, Karla, Anke, Daniëlle, Renske, Sophie, Renee, Marre. Coach: René de Vries