De zaaldames van het combinatieteam Minnertsga/Sint Jacob deden woensdagavond niet onder voor tegenstander Sint Annaparochie. Toch trokken de Sint Annabuursters in sporthal De Trije aan het langste eind in deze bekerwedstrijd: in de allerlaatste minuut viel de winnende treffer (2-3).

Minnertsga/Sint Jacob verwachtte deze avond weinig in te kunnen brengen tegen Sint Anne, dat in de zaal uitkomt in de hoofdklasse. Maar dat bleek al snel een valse bescheidenheid. Minnertsga/Sint Jacob begon sterk aan de wedstrijd, creëerde kansen en kwam zelfs op een 1-0 voorsprong door een treffer van Karla. Vijf minuten later Kwam Sint Anne echter al met een antwoord en scoorde de 1-1 uit een afstandsschot. Zeven minuten voor rust viel ook de 1-2. Deze stand bleef tot lang in de tweede helft op het scorebord staan. Na rust zette Sint Anne druk. Het wachten was op de 1-3, maar die bleef toch uit, onder andere door sterk verdedigend- en keeperswerk van Minnertsga/Sint Jacob. Met nog een kwartier te gaan was het alles of niks en viel de bal goed voor Karla, die deze kon binnenschieten in het doel van Sint Anne: 2-2. De fase die volgde was derbywaardig. Aan beide kanten werd risico genomen en ontstonden grote kansen. Sint Anne kwam goed weg door een bal van Minnertsga/Sint Jacob op de lat, en er was zelfs nog een vrije schotkans voor Karla die helaas naast ging. En dan is het in zo’n slotfase maar net welke kant het kwartje op valt.. In dit geval in het voordeel van de tegenstander. In de allerlaatste minuut kreeg Sint Anne een vrije trap op een gunstige plek, en deze werd snoeihard binnengeschoten. De scheids floot daarna meteen af. Een teleurstellend einde van een wedstrijd waar meer in had gezeten voor ‘underdog’ Minnertsga/Sint Jacob. De dames liggen hiermee uit de beker.
Woensdag 4 december staat er eindelijk weer eens een competitiewedstrijd op het programma: thuis tegen GAVC VR1, half 8 in Sporthal De Trije in Franeker.