Woensdag mochten de zaaldames eindelijk weer eens uitkomen in de competitie. In Sporthal de Trije was de tegenstander FFS uit Vegelinsoord.

Met nog maar 3 competitiewedstrijden gespeeld, is het toch elke keer weer even aftasten.

Dit is dan ook te merken want binnen 5 minuten hebben de dames een goal tegen en staan ze op een 1-0 achterstand.
Tijd om op te scherpen. En dit is dan ook wat de dames doen, waardoor er prachtige kansen gecreëerd worden. Met als gevolg dat de dames voor rust met 4-1 voorstaan.

Na in de rust even overlegd te hebben en met elkaar besproken te hebben dat het vizier wel scherp moet blijven gaat de tweede helft van start.

De tweede helft start FFS scherp. Ze zetten veel druk, staan goed te verdedigen. En dames van vv Minnertsga/St Jacob hebben het er even zwaar mee. En dit is dan ook merkbaar wanneer FFS de 4-2 gemakkelijk mag binnenspelen.

Maar hier laten de dames het niet bij zitten. Er wordt veranderd van tactiek en de druk naar FFS wordt weer opgevoerd in het laatste kwartier van de wedstrijd. Met een goed resultaat. Want met nog 5 minuten spelen tilt Karla de 5-2 binnen. En nog geen minuut later Renée de 6-2.

Een welverdiende winst voor onze dames!

Goals deze avond: 3x Renée Geertsma en 3x Karla Tijtsma

Selectie van vanavond:
Jannine Klaver (k), Sophie Feiertag, Bonita Schat, Anke van der Veen, Renée Geertsma, Karla Tijtsma en Marianne Vijver.
Laatstgenoemde mogen de dames als nieuwe speelster verwelkom.

Verslag door Avelon Sijtsma