De zaalvoetbaldames van Minnertsga-Sint Jacob waren in Leeuwarden met 7-1 te sterk voor Blauw Wit en zijn daarmee door naar de volgende bekerronde.

Na een paar weken stilstand mochten de dames eindelijk weer eens aantreden in de zaal voor een bekerwedstrijd. De eerste bekerronde was ‘op papier’ gewonnen omdat tegenstander Avanti er niet in slaagde om een geschikte datum te vinden voor de wedstrijd. Ook in de competitie zijn er wat planningsperikelen, dus de teller stond tot gisteravond nog maar op 3 gespeelde wedstrijden.

Dit gebrek aan wedstrijdritme uitte zich in een wat aarzelende openingsfase voor de beide teams. Maar al snel werd duidelijk dat Blauw Wit, een combinatie van ervaring en jong (veld)talent, het Minnertsga-Sint Jacob vandaag niet moeilijk kon maken.

Met uitzondering van een verrassend afstandsschot op de paal waren er voor Blauw Wit de eerste helft nauwelijks kansen te noteren. Minnertsga-Sint Jacob daarentegen zette met mooie aanvallen voortdurend druk op de tegenstander. Al na 5 minuten maakte Renée de openingstreffer door vanaf links hard in de lange hoek te schieten. 0-1. In de 13e minuut was er een uitgespeelde counter van Minnertsga-Sint Jacob, waarbij Karla uiteindelijk strak voorzette op Renée, die overtuigend binnenschoot. 0-2. In de 20e minuut maakte Renée haar hattrick compleet door weer vanaf links de lange hoek te vinden. 0-3. Verder waren er nog schoten op de paal van Sophie en Renée.

Meteen na de rust ging Minnertsga door op dezelfde weg, Sophie liep haar tegenstander eruit en schoot de bal binnen. 0-4. Nog geen minuut later maakte Karla op eenvoudige wijze ook de 0-5, waarbij gezegd moet worden dat de keeper er niet altijd even goed bij zat. Eén keer liet Minnertsga-Sint Jacob zich verrassen, toen de tegenstander simpel mocht counteren en scoren. 1-5.
Met nog 7 minuten op de klok maakte Karla een prachtige solo af door de keeper uit te spelen en de bal rustig binnen te schieten. 1-6. De slottreffer was voor Renée, die na een aantal keren op de keeper te zijn gestuit toch de bal kon binnenschieten. Eindstand: 1-7.

Goals: Renée (4x), Karla (2x), Sophie (1x)

De volgende tegenstander in de beker wordt Herauten VR1, Herauten VR2 of BOSO Sneek.

De selectie voor deze wedstrijd was:
Jannine Klaver (k), Sophie Feiertag, Bonita Schat, Avelon Sijtsma, Renée Geertsma, Karla Tijtsma.

Op 6 november staat de volgende competitiewedstrijd op het programma, thuis tegen FFS VR1.