Het 3e onder de bezielende leiding van Willem de Vries is los. Geen beker of oefenen van te voren, maar 11 september gelijk voor het echie.

Enkelen hadden al veel getraind, maar ook velen niet (Remco….).

Opstelling tegen WWS 2 was Jacob op de goal, Hein, WdV, Pieter Vogels en Robert achterin. Op de midden Klaas, Remco, Folkert en Gerrit Dijkstra en voorin Tjerk en Jeroen. Wissels zoals eigenlijk altijd Gerard, Peter (terug na 5 jaar), Syrt en DJ Meint. Ruurd was de grens. Het werd een prima debuutwedstrijd van dit seizoen.

Een wedstrijd waarin we goed aan elkaar gewaagd waren. Kansen over en weer en Minnertsga kwam net in de 2e helft door Follley op voorsprong. Er werden nog wat kansen gemist (Gerard) en helaas viel in de 89ste minuut Remco uit door een trainingsachterstand en moesten we schuiven in het elftal. Hierdoor stond niet alles meer helemaal goed en viel alsnog de gelijkmaker. Erg zuur.

In de 3e helft werd dit geëvalueerd en zelfs bij onze sponsor op de Hoeke werd er nog druk over gesproken door de betrokkenen om dit voortaan te voorkomen.

Een week later op zaterdag 18 september moesten we thuis tegen Wykels Hallum 3. Een jong team met veel snelheid.

Na een week bellen, appen en mailen door WdV begonnen we met Bot op de goal, achterin Meint, WdV, Hein en Robert. Middenveld Gerard, Rein Siebes, Syrt en Klaas. Voorin wederom het tandem Tjerk en Jeroen. Peter en Sander begonnen op de wissel en de 2e helft werd Sjoerd Wijngaarden nog als supporter bij het 2e van de zijlijn geplukt om ons te helpen.

We speelden een prima wedstrijd waarin we 3 keer de lat en 1 keer de paal raakten. Tjerk wist de eerste helft uit een rebound de gelijkmaker te maken. WdV had toen al een grote blunder gemaakt waarin we op achterstand kwamen. Kan gebeuren Willem. De 2e helft moesten Rein en Bot naar Heerenveen 1 en kwamen Sander en Peter erin en DJ Meint op de goal.

We kwamen nog twee keer op voorsprong door een goal van Peter na een assist van Jeroen en een eigen goal na een scherpe voorzet van Peter. Daarna moest Peter als rechtsbuiten(adem) weer het veld verlaten door pijntjes. Wyckels bracht nog wat snelle wissels erin en die sneden als een mes door de boter door onze achterhoede. Eindstand 3-5, maar genoeg aanknopingspunten werden gevonden in de 3e helft voor de komende wedstrijden.