DFC Mo17-1 had ons in de tweede wedstrijd in de bekerronde verslagen. Uiteindelijk een terechte nederlaag, want DFC was toen net iets beter.

Vandaar ook dat onze meiden deze inhaalwedstrijd bijzonder scherp voor de dag kwamen. Door diverse redenen misten we 3 vaste speelsters en werd er uit de dorpen SintJacob, Berlikum en Minnertsga 1 speelster toegevoegd. Zo konden we met 2 wissels gaan spelen.

De eerste 10 minuten verliepen wat rommelig, DFC hanteerde veelvuldig de lange bal op de zeer snelle linksbuiten en Minnertsga probeerde meer met combinatievoetbal vooruit te spelen. We kwamen steeds wat beter in ons spel, en een vloeiende aanval over de rechter kant resulteerde in een voorzet waarbij zeer opzichtig hands werd gemaakt waardoor we een penalty kregen. Ineke was de aangewezen persoon. Het onderlinge duel met de keeper werd knap door laatstgenoemde gewonnen, wat resteerde was een corner. Uit de afgeslagen voorzet hiervan wist DFC het wapen wat ze hebben, nml. de snelheid, optimaal te benutten. In een zucht werd over de rechter kant een voorzet richting doel getrapt, de bal werd half door een tegenstander geraakt en via een been van onze verdediger was het eigenlijk vanuit het niets 1-0.

Een behoorlijke domper. Maar vanaf dat moment ging BMJ eigenlijk alleen maar beter voetballen. Met enkele vloeiende combinaties tot gevolg. Vlak voor rust werd dat goede spel dan eindelijk ook beloond. Over de rechter kant werd een werkelijk prachtige aanval voorgezet, en Ineke bedacht zich geen moment en schoot de bal in één beweging over de keeper. 1-1 was de ruststand.

In de rust was het gevoel bij de meiden duidelijk aanwezig dat er vandaag misschien wel meer in zou kunnen zitten. Na nog geen 3 minuten in de tweede helft bracht een zeer goed spelende Ineke de stand op 1-2. BMJ kreeg ook na dit doelpunt enkele keren ruimte om gevaar te stichten, maar ook DFC was met de lange bal iedere keer zeer dreigend. In de 57e minuut scoorde DFC dan ook de verdiende gelijkmaker. In de knotsgekke 10 minuten die daarop volgden scoorde Ineke in de 62e minuut. Waarna Rianne na een schitterende kapbeweging de bal onhoudbaar in de verre hoek schoot. Nog geen 2 minuten daarna kwam de mooiste actie van de avond. Ineke werd vanaf rechts op avontuur gestuurd en speelde met gemak 5 tegenspeelsters uit. Waarna de zesde het welletjes vond. Dit gebeurde echter in het strafschopgebied, waardoor een penalty volgde. Ineke schoot ook deze binnen. Met nog 8 minuten op de klok dachten we dat de wedstrijd wel binnen was. Jammer genoeg werd een afgeslagen corner bij het wegwerken miraculeus via een aanvallend been in het doel gewerkt. Zeer veel pech voor ons dat de bal er zo in ging. Voor DFC was dit wel het teken om nog eens extra de druk op te voeren. 3 minuten later (3 minuten voor tijd) werd het nog spannender, want een corner werd niet goed door ons verwerkt en de bal belande voor de tweede keer vandaag door een eigen speelster onfortuinlijk in ons eigen doel. Daarna was het proberen om de overwinning over de streep te trekken. Dit ging jammer genoeg niet lukken, een ½ minuut in de extra tijd kreeg DFC nog een corner. Een ware scrimmage volgde, maar BMJ wist de bal uiteindelijk over de rechterkant weg te werken. De linksmidden van DFC bedacht zich geen moment en van een meter of 20 werd de bal in de verre hoek gekruld. Na de aftrap was de wedstrijd afgelopen en stond de eindstand 5-5 op het denkbeeldige scorebord.

Een prachtige wedstrijd met alles erop en eraan, waarin onze meiden lieten zien dat ze behalve goed kunnen voetballen ook strijd kunnen leveren. Het was genieten.

Afgelopen zaterdag speelde MO17-1 de thuiswedstrijd in Berlikum tegen Stiens.

Nu werden de 3 punten wel binnengehaald. Ineke opende in de 25e minuut en ze wist 7 minuten later de voorsprong te verdubbelen. Fleur, als laatste man spelend, ging met een corner mee en wist de 3-0 te scoren. In de eerste minuut na rust wist Stiens de eerste de beste kans te promoveren tot een doelpunt, maar spannend werd het niet meer. Merle, Hannne en wederom Merle maakten nog een doelpunt.

MO17 staat nu op een mooie 5e plek met een doelsaldo van +13!