Afgelopen zaterdag mocht het sterrenequipe van Minnertsga 3 aantreden tegen S.F. Deinum 3. Op papier had VVM3 een brede selectie met een mooie afwisseling van ervaring en jeugdig enthousiasme! Eenmaal op de Sportfinne bleken er toch wat afhakers. Opvallend feitje is dat daarvan twee de achternaam Sinnema dragen. Zo bleven er 12 fitte wedstrijdspelers over. Het was even zoeken want het Sportpark in Deinum is verhuisd. Buiten voor de deur van de kleedkamers stond een kleine man met een kilootje of 30 aan overgewicht een shagje te roken. ‘Zijn jullie van het derde?’ Ja knikte de man terwijl hij nog een stevig trekje nam van zijn Javaanse jongen. Mooi dacht ik. Nog 12 van dit soort types en het kon wel eens een prachtige middag worden. Eenmaal omgekleed starten de volgende elf.

Rimmer Wijngaarden Goal.

Meint  WdV    Hein    Sjoerd Wijngaarden

Syrt     Remco vd Mossel       Rein S              Ex trainer Klaas

FJ vogel           Church

Hein Lieuwe begon op de bank. Inzakken, niet te veel weggeven was het strijdplan.

Over de wedstrijd kan ik kort zijn. De andere 10 van Deinum waren topfit en konden voetballen. De man die we voor het pand troffen bleek de keeper. Als onze keeper evenveel kreeg te doen dan de keeper van Deinum ligt overgewicht snel op de loer. Links en rechts werden we overklast. Binnen een paar minuten stond het 3, 4-0. Na een goed half uur viel Remco uit met de bekende klachten. Hein Lieuwe viel voor hem in. We gingen rusten met 7-0. Nieuw strijdplan. ‘Als ze op 10/11 goals komen gaan we er af. Hier is niets aan.’ Deinum ging vanaf de aftrap verder met waar ze de eerste helft aan waren begonnen. Binnen no time zagen we tegen een 9-0 achterstand aan. Het enige dat we er tegenover hadden kunnen zetten was een diepe bal vanaf de aftrap richting de cornervlag waar Syrt de bal voor kon zetten maar geen medespeler wist te bereiken. Hoogtepunt was dat DJ Meint en Rimmer in de rust hadden besloten van shirt te wisselen. Meint wist zich te herinneren dat hij een kleine 20 jaar geleden ooit tegen Deinum 30-0 had gewonnen en dat hij toen op keep stond. Dit trucje wilde hij graag nog een keer herhalen. Na een klein kwartier een strafschop. Een grote verdediger die in zijn carrière denk ik weinig tot scoren kwam mocht de penalty nemen. Het bleek de zwager van Meint. Een psychologisch schouwspel begon. Blikken werden gewisseld, hoeken werden bekeken. De keeper wipte lichtjes op en neer. De verdediger nam een aanloop, schoot overtuigend richting de linkerhoek en Meint strekte zich als een panter richting de bal en wist het schot met een uiterste krachtinspanning uit het doel te halen. De eer (en kerst bij de schoonfamilie) waren gered. Amper bijgekomen van deze opsteker lag de bal alweer in het netje. WdV vond het mooi geweest. ‘Bedankt jongens. Ik ga douchen.’ Zo bleef de teller na een uur spelen op 11-0 steken voor de Deinummers.

Voordeel van deze zeperd was een extra lange 3e helft. Zonder bal werden tikkies links en rechts gemakkelijk verstuurd, we scoorden allemaal een flesje en Hein zette ons nog een hele goede bitterganituur voor. Special shout-out naar RdV voor het vlaggen en Robert die door medische mankementen niet mee kon doen, maar in de voorbereiding en 3e helft bij elke aanval betrokken was.

Volgende week staat middenklasser Lions op het programma. Kijken of we die iets meer weerstand kunnen bieden.