De laatste 2 wedstrijden werden er geen punten gepakt door onze jongens. Werd er dan slecht gespeeld? Nee dat is beslist niet het geval maar nu er in de 2e klasse wordt gespeeld is er meer tegenstand en dat maakt deze competitie erg interessant om in te spelen.

Op 2 november kwamen de jongens van FVC  bij ons op bezoek. Minnertsga kon weer beschikken over de volledige selectie. De vakantiegangers waren weer terug en de griepgevallen weer volledig hersteld. Minnertsga ging scherp van start , wat in de beginfase al een paar kansjes opleverde. Het verdedigingsblok Samuel en Hoite stond geconcentreerd te verdedigen en speelde de bal telkens goed in naar ons middenveld.

Toch was het FVC wat brutaal de leiding nam.

Minnertsga bleef echter als team goed doorgaan. Het middenveld met Lasse en Leon begon elkaar steeds beter te vinden en al snel werd er gelijk gemaakt door Leon.

De 2-1 werd ook gemaakt door Leon. Brent liet zich slim inzakken en speelde met een prima steekbal Leon vrij voor de goal. Die vervolgens  de bal handig langs de keeper schoof. FVC beet van zich af en maakte de 2-2.

Minnertsga bracht vers bloed in. Jarno kwam in de spits te spelen  en door zijn inzet voorin kwam Minnertsga nog voor de rust op 3-2. Doelpuntenmakker Leon.

Een echte hattrick dus.

Kort na de rust maakte Leon de 4-2 met het hoofd uit een voorzet van Lasse. Sylvester veroverde de bal op het middenveld  en stuurde Lasse weg in de hoek die een voorzet gaf waarna Leon de bal inkopte bij de tweede paal.

De wedstrijd leek gespeeld, maar de Leeuwarders gaven niet op en maakten al vrij snel de 4-3. Minnerstga wist een aantal keren goed Brent vrij te spelen voor de goal, maar de anders altijd zo koelbloedige Brent wist deze kansen niet te verzilveren.  Mede dankzij goed verdedigen van Sverre bleef het lange tijd goed gaan voor Minnertsga. Totdat Minnertsga de bal kwijt raakte en FVC door een prima combinatie de 4-4 maakte.  De spanning steeg tot het kookpunt, supporters van de beide clubs lieten zich meer en meer horen. FVC brak nog een keer gevaarlijk uit, maar met een knappe redding wist Tjisse de stand op 4-4 te houden. Minnertsga zette nog een keer aan voor een alles of niets slot offensief en 3 minuten voor tijd wist Lasse de 5-4 binnen te schieten.  De wedstrijd leek nu echt gespeeld maar FVC gaf zich nog steeds niet gewonnen  en zo kon het gebeuren dat  in de  allerlaatste minuut de spits van FVC zelfs nog een keer vrij voor onze keeper kwam te staan. Een prima kans om er 5-5 van te maken, maar hij schoot de bal hoog over. Daarna vond de scheidrechter het mooi geweest en floot af  voor  het einde van de wedstrijd.

De overwinning was binnengehaald. Een prachtige prestatie van het hele team en  mede dankzij onze tegenstander, supporters en de scheidsrechter is  het voor ons allemaal een prachtige voetbalmorgen geworden. We kunnen niet wachten tot het weer zaterdag is, dan gaan wij op bezoek bij LAC Frisia.