SJO DFC – Minnertsga

Vandaag speelden we onze eerste bekerwedstrijd. Dit was uit tegen SJO DFC (Dronrijp/Foarut combinatie)

Na het succesvolle bekerseizoen van vorig jaar hadden we er weer veel zin in! We begonnen goed aan de wedstrijd, na wat kleine kansjes voor beide teams maakten wij de eerste goal. Een goede voorzet van Brent Polstra werd door Leon van Steinvoorn in één keer op de pantoffel genomen, een prachtige goal. Niet veel later was het Lasse Boomsma die de bal voor gaf een weer was het Leon die scoorde. Na deze goal gingen we iets te veel naar voren voetballen hier door kon DFC 2x scoren.

We gingen de rust in met 2-2

DFC begon goed aan de 2e helft en wij iets minder hierdoor scoorden ze 2x. De achterstand zorgde er voor dat we weer iets feller gingen voetballen. Brent profiteerde van een fout in de verdediging van DFC en maakte de 4-3. Een paar minuten later was het Sverre Andringa die de kieper van DFC verraste met een afstandsschot en stond het weer gelijk. We hadden nu de smaak te pakken en via een mooi schot van Sylvester v/d Molen en een goal van Brent kwamen we op een 4-6 voorsprong. DFC probeerde het daarna nog wel maar op het middenveld stonden o.a. Jarno Oegema en Samuel Mitchel hun mannetje. Ook de verdediging stond goed met Hoite Miedema als rots in de branding. En op de goal stond natuurlijk Tjisse Rienks die met een paar prima reddingen de aansluitings treffer voorkwam. Hier door ging de overwinning mee naar Minnertsga!! YES!!

Groetjes Sverre