JO13 kampioen

Na een prima najaarsreeks was dan zaterdag het moment gekomen om kampioen te worden. In een thuiswedstrijd tegen Franeker leek dit een makkie te worden. Franeker stond onderaan, maar kwam hier niet om zich te laten slachten. Om iets over 10 werd onder leiding van de heer S. Driessen afgetrapt. Al snel bleek dat Franeker zich beperkte tot verdedigen, en geen intentie had om aan te vallen. Minnertsga bleef geduldig voetballen, om via de zijkanten door te komen en kansen te creeren. Maar keeper, paal en lat stonden ons in de weg. Toen Hero van afstand schoot was de ban gebroken, 1-0. Daarna gingen we op dezelfde voet verder, maar het bleef moeilijk om er door te komen. Na een schot van buiten de 16, welke door een veldspeler met de hand werd gestopt, kon de scheids niet anders dan een strafschop geven, 2-0 Arjen. Nog voor rust werd het via een mooie aanval tussen Jorick en Hedzer nog 3-0 door Arjen, die het laatste tikkie mocht geven. Dezelfde Arjen schoot daarna nog raak vanaf 16 meter, 4-0. Dat de overwinning en titel binnen waren was toen wel duidelijk. Na de thee maakten we onder de zelfde omstandigheden met zeer weinig ruimte nog 2 doelpunten via Djurre en Arjen.

Na het laatste fluitsignaal was de feestvreugde groot bij spelers en begeleiding. Maar ook de vele toeschouwers waren zeer enthousiast. Ouders, Opa, Oma, broer, zus, iedereen was er om het team te steunen, grote klasse. Dit is waarschijnlijk ook de kracht van dit team. Niet alleen het voetbal van de jongens, maar ook de positieve rol en beleving van de ouders binnen dit team is van zeer grote waarde, voor spelers en begeleiding. Op de Karre door het dorp en daarna patat. Jongens, dik en dik verdiend.

De leiders/trainers.

 

De foto’s zijn gemaakt door Goffe Jensma. Meer foto’s zijn te vinden op de Facebook-pagina en Instagram-account van de VVM.