JO16 wint van Workum

In plaats van JO17 is de ploeg de 1e helft van jaar ingedeeld als JO16. Daarbij werden ze geplaatst in de 2e klasse met allemaal grote verenigingen (Heerenveense Boys, VV Heerenveen, Workum, Sneek Wit Zwart en Terschelling). Dat dit lastig zou worden bleek al uit de bekerwedstrijden waarin 2 keer werd verloren.

De start van competitie was dan ook lastig. Verlies tegen Sneek, Workum, Terschelling, Heerenveense Boys. Toch geen gemopper en altijd hard werken. Op training altijd aanwezig en altijd met elkaar. De beloning komt dan ook vanzelf. Vorige week werd er 4-4 gelijk gespeeld tegen Sneek. Dit weekend moest er tegen Workum gespeeld worden. Hier werd uit met 12-0 verloren en niet goed gespeeld. De jongens wouden dus wel wat recht zetten en laten zien dat het veel beter kan. En dat deden ze. Na 80 minuten hard werken en goed voetballen stond er een terechte 3-0 overwinning op het scorebord. Een echte teamprestatie van alle 14 jongens.

Zo zie je maar weer dat elke wedstrijd op 0-0 begint en je door hard werken altijd kans hebt. De rest van de wedstrijden worden ongetwijfeld moeilijk maar deze punten hebben we toch maar weer. En zoals 1 van de jongens aangaf deze week: het is lastig en niet altijd leuk maar we leren er wel veel van.

Door: Richard van Wier