Deze week beginnen we even bij vorige week. Na de oorwassing tegen ons heeft Beetgum 2 besloten uit de competitie te stappen.

Dit was nooit onze bedoeling en we zullen dan ook voortaan niet weer zo magistraal voetballen om toch een complete competitie te behouden.

Dus we begonnen dan ook de uit wedstrijd tegen Blauw Wit 6 redelijk “tranquilo”. Dit deden we in de volgende opstelling:

Rimmer

Syrt       WdV     Hein      Robert

Klaas     Rein      Remco  Gerard

Jeroen  Tjerk

En we hadden geen wissel…. Tot een uur of 12 en daar melde zich een verloren gewaande speler aan. Groot geworden bij het 3e en toen jarenlang zich in Leeuwaren en Heerenveen genesteld.

Maar nu was hij teug en kon gelijk even vlaggen. Feike J Vogel!

De hele rustige start van onze kant resulteerde erin dat Blauw Wit in de 2e minuut al kon scoren en 10 minuten later lag de 2e ook al achter Rimmer. Dit was trouwens wel een wereldgoal.

Een voorzet werd met een dropkick in het dak van de goal geschoten. Daarna stond Minnertsga wat beter door de veel coachende Remco en kwamen we er ook sporadisch uit met een counter.

Dit resulteerde in een schot net voorlangs van Gerard. Net voor rust viel helaas nog de 3-0. Hein verstapte zich en zo kwam de spits alleen voor de keeper en hij schoot onberispelijk raak.

En toen mochten we aan de thee (die er niet was).

Gerard mocht gaan vlaggen en Feike kwam op zijn plek. Een gouden wissel kwam regelmatig voorbij.

De tweede helft begon Minnertsga goed. Remco de nieuwe koning van de kluts kreeg voorbij de middenlijn de bal mee met stuit en frommelde de bal tot aan de 16.

Daar werd een steekpass gegeven en al liggend en glijdend oftewel typisch Tjerk werd de bal erin gegleden.

Jeroen kwam nog een keer alleen op de keeper af vanaf de middenlijn, maar schoot te gehaast naast. Daarna pakte Blauw Wit het weer op en met veel bewegende lopers op de midden was het tegenhouden geblazen. Remco viel nog uit, met vollopende kuiten en toen er werd afgefloten was het 6-1. Gelukkig maar, want denk niet dat Blauw Wit nu uit de competitie stapt.

Het derde evalueerde deze wedstrijd nog even bij onze trouwe sponsor de Hoeke.

We nemen nu 2 weekenden vrij en daarna zijn we terug. Nog fitter en nog gebrander om te strijden in de reserve 5e klasse!