Scheidsrechter Hofman uit Sappemeer stond na een blessure voor het eerst weer op het veld maar bleek toch niet voldoende hersteld. Hij hield het na 60 minuten voor gezien en staakte het treffen tussen Minnertsga en DWP bij een stand van 0 tegen 0

Er zijn van die speeldagen dat de competitie er beter uitgegooid kan worden door de KNVB. Zo’n dag was het gisteren. De wedstrijden op gewoon gras werden bijna allemaal afgelast en spelen op kunstgras was door de stormachtige wind bepaald geen pretje.
Zo was het dus ook bij de wedstrijd tussen Minnertsga en DWP. Door die halve storm was goed combinatiespel heel moeilijk. Maar ondanks dat speelde Minnertsga best een heel aardige eerste helft. En DWP beperkte zich tot verdedigen en probeerde met snelle uitvallen tot succes te komen. Al in de 7e minuut leek Jildert de Vries te scoren maar kon keeper Atze Luinenburg zijn inzet maar net met de voet keren. In de 15e minuut had Minnertsga een prima aanval en speelde Ydo Hoekstra met een prima steekpass Roan Hein Joostema aan. Maar zijn schot belandde vol op de paal. DWP beperkte zich tot tegenhouden maar kreeg zijn eerste kans in de 27e minuut. Bij een uitval over links moest Jorn Helder redden ten koste van een corner. In de 29e minuut een goede voorzet van Roan Hein op Enno Kingma die met een tikkie terug Jens Visser aanspeelde. Maar zijn schot ging over de deklat. Een paar minuten later kreeg Minnertsga een vrije trap op de rand van de 16 maar het schot van Roan Hein werd een prooi voor keeper Luinenburg. Aan de andere kant moest Jorn Helder opnieuw reddend optreden bij een uitval van DWP. Verder kwam DWP eigenlijk niet. Het maakte veel kleine overtredingen waar scheidsrechter Hofman alleen maar vermanend tegen optrad. De rust duurde al een aantal minuten langer door een behandeling voor scheidsrechter Hofman. Een spierblessure in zijn kuit speelde op. Toch probeerde hij het na rust nog. Ydo Hoekstra begon direct met een schot op doel maar de bal ging naast. De 2e helft liet echter weinig verheffends zien. Het goede spel van Minnertsga in de eerste helft was goeddeels verdwenen en DWP kroop zowaar uit zijn schulp. John Hofte stuurde zijn reserves uit de dugout, maar na ca 60 minuten hield de scheidsrechter het voor gezien en konden de spelers gaan douchen. Het publiek kon naar huis en daar waren zowaar een aantal niet rouwig om. De stormachtige wind maakte goed voetbal bijna onmogelijk en het was dus bepaald geen pretje langs de lijn.
Voor het uitspelen van de laatste 30 minuten zullen de mannen van trainer Anne Haven nog een keer terug moeten komen.

Groetnis Nico

En voor de haters van een halve storm bij een voetbalpotje hierbij de opstelling:
Jorn, Hilco , Herre, Sieb, Frans, Jens Visser, Ydo, Jens de B, Enno, Roan Hein en Jildert .
Reserve : Rudmer, Johan B. en Remco v.d.Mossel