Met nog 2 wedstrijden te gaan stonden we nog steeds bovenaan, met eigenlijk nog maar 1 concurrent, vv Terschelling, dat bij puntverlies van ons, ons nog voorbij zou kunnen gaan.

De wedstrijd begon 9 uur, bij prima weer, en op een slecht en hobbelig veld. Toen na de aftrap bleek dat de wedstrijdbal lek was, en deze vervangen werd na een kritische opmerking van hoofdcoach Rene Nagel(die nooit iets aan het toeval overlaat), konden we eindelijk voetballen. De eerste kans zou voor Beetgum zijn, na een prima voorzet, kopte hun spits de bal over het doel van Sem. Hierna waren we wakker en gingen we zelf op zoek naar het vijandelijke doel. Na een prima voorzet van Djimmy, die Djurre vond, deze hield goed het overzicht en bediende Arjen op maat en die wist hier wel raad mee 0-1. Vanaf dat moment leek er een last van het team af te vallen, want Beetgum kwam er niet meer aan te pas. Na een vrije trap van Djimmy, kwan de bal bij Conrad, die Hedzer vrij zag staan, deze schoot feilloos binnen 0-2. Wat Beetgum ook probeerde, steeds weer hadden onze verdedigers en middelvelders de boel goed staan, zodat we weer snel in balbezit kwamen, 1 van deze momenten werd afgestraft door een combinatie tussen Djimmy en Arjen, waarbij laatstgenoemde binnenschoot. Via een mooie cornervariant en wat geluk dat Arjen zijn schot van richting werd veranderd was de ruststand 0-4.

In de pauze werd de boel nog even op scherp gezet door de technische staf, om er voor te zorgen dat Beetgum niet terug in de wedstrijd zou komen. Toch zou de 2e helft van een minder niveau zijn dan de 1e, maar dat lag ook aan het veld en de toch opkomende vermoeidheid bij de jongens na de prima 1e helft die veel energie had gekost. We kwamen toch op 0-5 door Arjen die een prima aanval over vele schijven beheerst afrondde. Hierna wist Beetgum de eer nog te redden door uit een corner te scoren1-5. Hierna kregen we nog een aantal kansen via Djurre, Arjen en Hedzer, maar deze besloten om de doelpuntjes te bewaren voor volgende week, eindstand dus 1-5. Keurig mannen.

Volgende week de kampioenswedstrijd thuis om 10 uur tegen sc Franeker. Kom allemaal onze jongens aanmoedigen om er voor te zorgen dat ze deze reeks op “De Karre” kunnen afsluiten.

Groet, de leiders