Na een stroeve start kwam Minnertsga steeds beter in hun oude vertrouwde spel. Na 15 minuten kwam dan ook de eerste grote kans voor Arnoud. Het lukte hem echter niet om de LSC JO19-2 keeper te verschalken en de rebound was ook niet aan Jelter besteed. Na 25 minuten stond de wedstrijd door een rode kaart voor Roan op zijn kop. Na een bal die tussen de verdedigers van Minnertsga in viel was de rappe speler van LSC in de gelegenheid om zichzelf te lanceren. Roan wilde de aanvaller afstoppen, maar de scheidsrechter zag een overtreding en dus rood ivm doorgebroken speler. De beslissing stond en het team moest door met een man minder, maar niet minder vertrouwen. Zo resulteerde het goede drukzetten van de aanvallers dan ook tot de verdiende voorsprong door Hjerre. De eerste helft kwam Minnertsga verder niet in de problemen.

Na een wel verdiend bakje thee kwamen de mannen weer goed de kleedkamer uit. Het resulteerde in grote kansen voor Jelter en Feike, maar helaas hadden ze pech in de afronding. Het vervolg van de tweede helft was vooral dichthouden en waar mogelijk de aanvallers lanceren om de wedstrijd te beslissen. Het dichthouden lukte de stabiele verdediging vandaag goed, alleen de tweede treffer kwam er niet. De kansen konden namelijk door verschillende omstandigheden niet benut worden door Klaas, Mees en Quinten. In de laatste minuut van de wedstrijd werd de gefrustreerde keeper van LSC nog van het veld gestuurd wegens ernstig gemeen spel.

Na 94 minuten fluit Wessel voor het laatst en staat Minnertsga jo19-1 nog altijd ongeslagen bovenaan. In deze coronatijd laten ze zien dat ze een moeilijk verstaanbaar team zijn!

De leiders.