Door René de Vries

Na een goede competitiestart met 12 punten uit 4 wedstrijden stond afgelopen zaterdag een dubbel programma op de agenda. Op verzoek van Terschelling die eerder op de dag te gast waren bij Beetgum (5-5), wilden ze graag ook hun competitiewedstrijd tegen onze jongens afwerken. Geen probleem, gewoon gaan en niet zeuren zoals de heren uit het betaald voetbal die bij 2 potjes binnen 1 week al moeilijk doen. Wij speelden eerst uit tegen Stiens, waar we in de beker een beetje moeizaam met 1-3 wonnen, was het gisteren een makkelijke wedstrijd met een 0-5 overwinning. Daarna snel naar Minnertsga waar we even zouden rusten, eten, bubbelbad en massage en dan weer spelen. Bij aankomst zaten onze tegenstanders al in de kantine en hadden het hoogste woord. De wedstrijd begon om 12 uur in de stromende regen onder leiding van dhr P Loonstra die een prima wedstrijd zou fluiten. Al binnen 1 minuut kwamen we op 1-0 door een corner van Amber die hem in 1 keer binnenschoot. Gaande weg de eerste helft bleek dat Terschelling een goede ploeg was met een aantal zeer vaardige spelers. Dit resulteerde na 20 min in de gelijkmaker. Dit zou ook de ruststand zijn. De 2e helft begonnen we niet goed en kwamen snel op achterstand uit een corner, waarbij iedereen naar elkaar keek, niet ingreep en Terschelling scoorde 1-2. Na wat wisselen en wat meer risico in het spel gingen we opzoek naar de gelijkmaker, en deze strijdwijze werd beloond 2-2 Arjen, direct hierna mocht diezelfde Arjen vanaf 11 meter een strafschop nemen, en met dit kansje wel raad wist 3-2. Nu moest Terschelling risico nemen, en dat gaf ons veel ruimte voorin, door 2 prima counters met 2x Arjen als eindstation werd de eindstand bepaald op 5-2. Een prima teamprestatie, waarin we niet altijd evengoed speelden misschien, maar wel met een enorme inzet en veel passie deze kraker wonnen. Na afloop nog gezamelijk met de tegenstander een patatje gegeten in de kantine, wat gelukkig op dit nivo kan. Al met al een geslaagde zaterdag voor onze jongens!!