Na een periode van vakanties, veel regen en harde wind eindelijk weer wat jeugdwedstrijden op de sportfinne. Om 8.45 werd er afgetrapt door de JO9, tegenstander was Sc Stiens. Na de winterstop zijn deze jonge toppers gepromoveert en dat was een aantal weken terug al duidelijk toen er in een zware wedstrijd 3-7 werd gewonnen uit bij VCR. Ook Stiens bleek een aardig ploegje te hebben, met een aantal grote jongens en meiden binnen het team. Na een snelle achterstand door een van richting veranderd schot, kwam Minnertsga wat beter in de wedstrijd en werd het 1 -1 door Sander die een mooie actie van Roan B promoveerde tot doelpunt. Daarna was het een gelijk opgaande wedstrijd waarin Stiens op 1-2 kwam door een ongelukkig moment in de Minnertsga defensie. Dit was ook de ruststand, even tijd voor de technische staf om de puntjes op i te zetten. Na de limonade hetzelfde beeld als voor rust, een hoop inzet, mooie aanvallen en kansjes voor beide teams. Gelukkig was Roan N in de goal in goede vorm. Aan Minnertsga zijde waren Yvon, Roan, Ruben en Sander dichtbij treffers, helaas werd het net niet gevonden. Tot 3 min voor tijd, Roan scoorde uit een mooie aanval de verdiende gelijkmaker. Kort daarna volgde het eindsignaal van scheidsrechter. Een terechte 2-2, en dus een prima start op een nivootje hoger met 4 puntjes uit 2 wedstrijden.

Na deze kraker verschenen de mannen en vrouw van JO13 binnen de lijnen, tegenstander was Harlingen. Onder leiding van scheidsrechter Hidde de Vries, werd al snel duidelijk dat Minnertsga geen makkelijke wedstrijd zou krijgen. Harlingen was een fysiek sterke ploeg die met de lange bal de spitsen probeerden te zoeken, maar achterin stond het als een huis, onder leiding van Jenthe die samen met Sem, Amber (vervanger van Mathijn, die nog moest wennen aan het weer hier, na 2 weken Costa Rica), Hidde en Conrad, de aanvallers in bedwang hielden, en met goed voetbal via ons middenveld de aanvallers in stelling probeerden te brengen. Dit lukte niet echt, door goed verdedigen van de Harlinger defensie. Over en weer dus weinig kansen, maar wel goed veldspel van Minnertsga. Na de pauze met de wind tegen, werd het van onze kant allemaal wat minder, maar met een tomeloze inzet bleven we toch vrij makkelijk overeind, verder dan 2 kopballen uit corners kwam Harlingen niet, maar deze situaties konden Sem en de paal de baas. En net als je denkt het blijft 0-0 is er dan toch die dekselse Arjen, die de hele wedstrijd in de tang zat bij zijn tegenstander, een klein foutje in de defensie van de tegenstander keihard afstraft 1-0. Kort daarna volgde het eindsignaal van de scheids. Een mooie overwinning van het team. Klasse mannen.

Verslag geschreven door René de Vries