Onder prima omstandigheden werd om 8.45 uur afgetrapt tegen Franeker. Aangezien dit Franeker JO10-1 was, zou dit wel eens een pittig potje kunnen worden. Zonder Roan B(deed mee bij JO12) en onder leiding van scheidsrechter Hidde de Vries ging Minnertsga vanaf de aftrap gelijk in de aanval. Dit resulteerde in een aantal kansen waarvan er 2 werden benut door Ruben, maar Franeker bleef stevig partij bieden en kwam via een prima goal terug in de wedstrijd. Ook Minnertsga bleef kansen creëren, maar toch was het Franeker dat begin 2e helft op 2-2 kwam. Dit zat de boys en girl niet lekker en dus werd er alles aangedaan om weer op voorsprong te komen, dit lukte via een mooie aanval met wederom Ruben als eindstation 3-2. Daarna ging het op en neer en was het Franeker dat toch op 3-3 kwam. Even leek het er op dat dit wel eens de eindstand kon worden maar onder de bezielende leiding van de coaches Faber en Wagenaar werd nog een eindsprint ingezet waarbij Yvon 2x profiteerde van slordig verdedigen bij Franeker 5-3. Dit had overigens zo maar anders kunnen lopen als Foeke niet met een schitterende sliding de bal van de lijn haalde zodat Franeker bij een 4-3 stand niet op 4-4 kwam. Al met al een prima teamprestatie, dit was weer eens wat anders dan met 10 of 15 doelpunten verschil winnen. Zoals gezegd een prima teamprestatie, en zonder anderen te kort te doen was in mijn ogen keeper Roan “Man van de wedstrijd” met enkele mooie en belangrijke reddingen!
Volgende week op naar SJO DFC.
Groetjes van een supporter.