In sporthal de Trije in Franeker waren de dames van Minnertsga/Sint Jacob zaal afgelopen woensdag met 6-4 te sterk voor SWZ BOSO/Sneek.

Na een aantal seizoenen voor zaalvoetbalvereniging zvf in Franeker te hebben gevoetbald zijn een zevental dames uit Minnertsga en Sint Jacob een eigen team begonnen. Ze worden aangevuld door speelsters van het veldteam Berlikum/Sint Jacob/Minnertsga. Het team komt uit in de 2e klasse van de KNVB en speelt de thuiswedstrijden op woensdagavond in sporthal de Trije. Afgelopen woensdag mochten de dames voor het eerst weer aantreden in de vertrouwde pompeblêden, tegen SWZ/Boso Sneek.

De wedstrijd begon gelijkwaardig, maar al snel waren de betere kansen voor Minnertsga/Sint Jacob. De openingstreffer werd gemaakt door Renée, die vanaf links de bal in het doel schoot. 1-0. Een paar minuten later was het Marre die een corner van Renée kon binnentikken. 2-0. De volgende treffer werd gemaakt door Anke, die met de punt van haar schoen de bal van richting veranderde en daarmee de keeper verraste. 3-0. Een ruime voorsprong, zo leek het, maar schijn bedriegt. Vlak voor rust liet Minnertsga/Sint Jacob zich twee keer overrompelen door een counter en werd het zomaar weer spannend. Ruststand: 3-2. Na de rust pakte Minnertsga/Sint Jacob het initiatief weer terug en waren er prima aanvallen. Marre tikte op aangeven van Karla de 4-2 binnen en maakte vlot daarna ook de 5-2 door de bal na een assist van Anke in de lange hoek te schieten. Weer leek de wedstrijd beslist te zijn, maar niets was minder waar. Opnieuw was Minnertsga/Sint Jacob slordig in de omschakeling, waardoor Sneek terug kon komen tot 5-4. Met nog 5 minuten op de klok beloofde het nog een spannende slotfase te worden. De tegenstander zette volop druk, maar gelukkig kon keepster Jannine een paar belangrijke reddingen verrichten. Twee minuten voor tijd was daar dan eindelijk de verlossende treffer. Karla en Renée speelden het samen uit voor de goal, waarna Renée de beslissende 6-4 kon maken. Kortom: een spannende wedstrijd met kansen voor beide partijen, waarbij Minnertsga uiteindelijk net iets scherper bleek in het afronden van de kansen.

De selectie voor deze wedstrijd: Jannine Klaver (k), Karla Tijtsma, Renée Geertsma, Avelon Sijtsma, Anke van der Veen, Marre Faber, Marieke Nieuwhof, Sophie Feiertag

Wedstrijdverslag geschreven door Marre Faber. Fotograaf: Goffe Jensma. Op de facebookpagina van de vereniging zijn meer foto’s te vinden.