Afgelopen zaterdag even rondje friesland gedaan. In Minnertsga gestart bij de Jo-9 die thuis speelden tegen Oosterlittens. Tot nu hebben deze toppers alleen in Berlikum 2x een tegestander gehad waarin echt sprake was van een spannende wedstrijd, ook nu bleek weer dat onder leiding van Gerard en Rein deze tegenstander niet was opgewassen tegen onze jongens (en meisje). Net als de laatste weken werd er veelvuldigd gescoord en werd de eindstand op 10- 0 bepaald. Doelpunten van Hidde 2x, Yvon, Seppe, Jesse, Ruben 2x en Roan B. 3x.

Na deze klinkende overwinning richting Leeuwarden gegaan voor de wedstrijd Blauw wit jo-14 -Minnertsga jo-14. Onder slechte weersomstandigheden en een slecht veld was goed voetbal bijna onmogelijk. Dit zou ook blijken gaandeweg de wedstrijd, in het begin had Minnertsga een licht overwicht en werden een aantal kansen gecreerd, maar helaas stonden keeper en paal in de weg. Gaandeweg de 1e helft nam de tegenstander het heft in handen en dit resulteerde in 2 treffers vlak voor rust, 2-0 ruststand, na de thee een goede start met enkel leuke aanvallen, waarvan 1 werd benut door Jilke. Verder was het een 2e helft van hard werken en was goed voetbal van beide kanten niet echt mogelijk. Der halve weinig kansen en geen doelpunten, eindstand 2-1 voor Blauw wit. De zaterdag kreeg zijn vervolg in Sneek waar de jo-16 aan moest treden tegen  Sneek Wit Zwart. Een hele vreemde wedstrijd zou dit worden. Onze mannen voetbalden een prima eerste helft, waarin via prina verzorgd voetbal veel kansen werden gecreerd. Toch stonden ze bij rust 4-1 achter, zelf de nodige kansen missen en door 2 goeie goals en 2 blunders van de arbiter toch 4-1 achter, Erin wist nl voor Minnertsga het net wel te vinden. Na rust kregen de heren toch loon naar werken, door hard te blijven knokken, bleven de kansen komen, en wist Jelter met een puntgave hattrick de eindstand op 4-4 te bepalen. Een mooie opsteker voor het team in deze zware competitie. Klasse mannen. Bij terugkomst op de sportfinne nog een helft bij het 1e gekeken, maar de auteursrechten hiervoor liggen bij dhr Zonderland, die hier altijd een mooi verslag van weet te maken. Aangezien we ook nog een Volleybalvereniging hebben in dit dorp, waar sinds een aantal jaren ook 2 meidenteams actief zijn, in de avond nog even wezen kijken bij sbo meiden 1, dit mede omdat mijn dochter hier bij speelt. Maar dit is niet de enige reden, de meiden spelen op een prima nivo heel leuk volleybal. Dus voor iedereen zeker de moeite waard om es even een wedstrijdje te bezoeken en de meiden aan te moedigen. Zeker doen!!