• Minnertsga – 1-3 achterstaan met nog amper tien minuten te gaan (inclusief blessuretijd). En tóch met vereende krachten er een gelijkspel uitslepen. Dat flikte Minnertsga zaterdag in de thuiswedstrijd tegen SC Twijzel. Het past in dit seizoen bij dit veerkrachtige elftal.

  SC Twijzel staat slechts een punt achter Minnertsga. En vocht derhalve voor de overwinning. Minnertsga kreeg meteen in de wedstrijd al de deksel op de neus. Na een dikke zes minuten stond het gewoon 0-2, na doelpunten van Chris Abiola en Menno Blom. De laatste uit een verre ingooi van Johannes Storm.
  Het bleef gedurende de hele wedstrijd spannend. Na een fraaie combinatie werd het in de eerste helft na 10 minuten gelukkig 1-2. Daarbij ontdeed Roan-Hein Joostema zich van enkele tegenstanders en legde de bal breed op Feike Nieuwhof de 1-2 keurig binnenschoot. De marge was weer te overzien.
  Daarna werd er in de eerste helft gejaagd op de gelijkmaker, maar pakte SC Twijzel het spel beter op. Het kwam dichterbij de 1-3 dan Minnertsga bij de 2-2.

  Na rust was het vooral Minnertsga dat met het hele team jaagde op de 2-2, maar daarin eerst maar niet slaagde. Erger nog, het leek erop dat SC Twijzel opnieuw aanzette voor de 1-3, al kwam die er niet meteen, omdat het verdedigingsblok, aangevoerd door keeper Jorn Helder, dat wist te voorkomen.
  Gaandeweg de tweede helft werd het in de 76e minuut tóch 1-3 via Jelle Pilat, waarna Minnertsga in zak en as dreigde te verzakken. De soliede verdediger Mees Moerbeek, verslikte zich éénmaal in een aanval van SC Twijzel. Wedstrijd gespeeld, denk je dan.
  Maar ziedaar,vlak daarvoor waren er een stuk of wat wissels van trainer Duco Mulder die voor een nieuw elan en de ommekeer zorgden. Nadat Sjoerd Hendric Kerlien, Ydo Hoekstra en Jarco Kingma zich in de wedstrijd melden, was Minnertsga meteen meer aanvalgericht, nodig om SC Twijzel onder druk te krijgen en te houden.
  Het spel van Minnertsga begon gaandeweg de tweede helft meer te swingen. Met name Jarco Kingma maakte indruk in de periode dat hij speelde. Zijn spel zette Minnertsga weer aan tot voetbal in plaats van lange ballen, met weinig idee erachter. Sjoerd Hendric bleek gretig en pakte daarin ook zijn aandeel. Ydo Hoekstra speelde scherp en stond aan de basis van enkele mooie aanvallen.
  De inleiding op de verbetering was een kapbeweging van Jarco Kingma op links, een scherpe voorzet en een duik van Roan-Hein Joostema, die net niet genoeg tegen de bal kon lopen. De aanval gaf wel aan dat er mogelijkheden waren om Twijzel pijn te doen.
  De toon was gezet. Eerst maakte Enno Kingma er 3-2 van in de 84ste minuut uit een mooie voorzet, daarna zette Minnertsga SC Twijzel dermate onder druk, dat er een aantal corners genomen mochten worden. Bij een ervan van Jildert de Vries kopte Enno Kingma in een mêlee van spelers ook de gelijkmaker (3-3) langs de mistastende Richard Zwaagstra, die tot dan, maar weinig fouten had gemaakt. Hij kon er bijster weinig tegen doen. De bal kwam op maat voor het hoofd van Kingma, die alleen maar rechtuit hoefde te koppen.
  Daarna waren er nog meer kansen voor Minnertsga. Ook Ydo Hoekstra bleek gretig genoeg om zijn aandeel in de wedstrijd te benadrukken. Bijzonder, omdat hij een week eerder tegen Wykels Hallum nog met een hersenschudding het veld moest verlaten.
  Het bleef 3-3. Waardoor Minnertsga negende bleef en Twijzel tiende. Met nog twee wedstrijden te gaan valt naar verwachting het doek voor Franeker. Wykels Hallum lijkt de tweede degradatiekandidaat. Het heeft alleen nog Zwaagwesteinde in het vizier. Die ploeg heeft 5 punten voorsprong met nog twee duels te gaan.

  Minnertsga: Jorn Helder; Hidde de Vries (Frans Schiphof), Enne Joostema, Mees Moerbeek; Roan-Hein Joostema, Jildert de Vries, Feike Nieuwhof (Ydo Hoekstra); Laurens Hoekstra (Jarco Kingma), Enno Kingma, Niels Jensma.