• Beste voetballiefhebbers,

  Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen dinsdag (25 januari) doen we jullie hierbij de update van de corona-maatregelen toekomen.

  Het kabinet heeft een aantal zeer welkome versoepelingen afgekondigd.

  Wat betekenen deze versoepelingen voor onze voetbalclub?

  • Iedereen mag binnen en buiten sporten, zonder tijdslimiet
  • Publiek is weer welkom, bij trainingen en wedstrijden
  • Er mogen weer competitiewedstrijden worden gespeeld
  • Sportkantines mogen weer open (tot maximaal 22.00 uur)
  • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open

  Wij hopen dat de bovenstaande versoepelingen de opmaat zijn tot een volledige openstelling van de accommodatie, zonder beperkingen.

  Vooralsnog zijn we echter (ondanks de bovenstaande, zeer welkome versoepelingen) wel gehouden aan een aantal maatregelen:

  • Publiek is welkom maar moet wel 1.5 meter afstand houden
  • Kleedkamers zijn open voor iedereen, waarbij voor sporters van 18 jaar en ouder geldt: op vertoon van een coronatoegangsbewijs (CTB)

  (uitzondering: een CTB is niet verplicht voor vrijwilligers op het moment van het vervullen van een functie voor de club)

  • In de kleedkamer moet een mondkapje worden gedragen door iedereen van 13 jaar en ouder
  • Voor binnensport (zaalvoetbal) geldt dat een CTB is vereist voor sporters en publiek van 18 jaar en ouder

   

  • De kantine gaat weer open!

  Op de donderdagavond tot 22.00 uur en op de zaterdag de hele dag, onder de volgende voorwaarden:

  • 1,5 meter afstand
  • Vaste zitplaats verplicht (stoelen niet verplaatsen)
  • CTB verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar
  • Bij het verplaatsen in de kantine (bijvoorbeeld bij binnenkomst/vertrek, naar bar of toilet): mondkapje verplicht vanaf 13 jaar

   

  Wat zijn we blij dat ‘de bal weer gaat rollen’, dat de club weer ‘tot leven komt’! Helaas nog steeds rekening houdend met bovenstaande maatregelen, maar wat maken we hiermee een grote stap richting ‘normaal’!

  Wederom vragen we jullie begrip voor bovenstaande maatregelen en rekenen we weer op jullie medewerking! Waarvoor alvast onze dank!

  Zoals gezegd, we doen een mooie stap voorwaarts. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we binnenkort ook de volgende (laatste?!) stappen kunnen zetten!

   

  Bestuur V.V. Minnertsga

   

  Aanvullend doen we jullie hierbij de informatie vanuit de KNVB toekomen. Deze info betreft het bekervoetbal, veldvoetbal (A- en B-categorie) en zaalvoetbal.

  Bekervoetbal seizoen 21-22:

  Voor alle categorieën komt het bekervoetbal te vervallen, behalve de landelijke beker zaalvoetbal mannen en vrouwen. De wedstrijden in de beker geven een te grote druk op de speeldagen die nog nodig zijn om de competities op een goede wijze uit te spelen. We geven de prioriteit voor het uitspelen van de competities in de categorie A om te komen tot een goede promotie en degradatie. In de categorie B geeft de beker eveneens een te grote druk op de benodigde speeldagen die van belang zijn voor het uitspelen van de competitie.

  Categorie A senioren mannen en vrouwen veldvoetbal (VVM heren 1 en 2 en BMJ dames 1)

   De KNVB neemt over de wijze waarop deze competities zullen worden uitgespeeld op vrijdag 28 januari een definitief besluit. Vanwege het feit, dat wij ons grote zorgen maken of deze competities met volledige nacompetitie nog afgewerkt kunnen gaan worden, worden op dit moment de scenario’s nader bekeken. Ons uitgangspunt is dat we een grote mate van zekerheid moeten hebben om dit seizoen promotie en degradatie door te voeren. Een 3e seizoen zonder eindrangschikking vinden wij onaanvaardbaar.

  In ieder geval zullen vanaf het weekend 5/6 februari de eerste inhaalwedstrijden worden vastgesteld.

  Categorie B veldvoetbal (VVM heren en BMJ dames, alle overige teams)

  Alle categorieën in het veldvoetbal (senioren, junioren en pupillen) gaan aankomend weekend 29/30 januari starten met het reguliere programma. De speeldagenkalender blijft voor deze categorie ongewijzigd.

  De wedstrijden die bij de pupillen eerder gespeeld hadden moeten worden in de 3de fase komen te vervallen. Inhaalwedstrijden voor de junioren en de senioren worden zoveel mogelijk gepland in inhaalweekenden om zoveel mogelijk de competities uit te spelen.

  Categorie vrouwen zaalvoetbal (BMJ Zaal)

  De senioren in het zaalvoetbal gaan aankomende week, vanaf 31 januari starten met het reguliere programma.