• En je wist als je naar je vriendjes keek; hier gaan ze heel wat beleven!

  Na een drukbezochte pittige training donderdag was er ook een ruime selectie thuis in de derby tegen Berlikum. Maar liefst 6 wissels. En met z'n allen wilden we strijden en volledig voor de overwinning gaan voor onze tijger spits die zijn strijd aan het leveren is. Dus we gingen vol ervoor om 3 punten thuis te houden.

  Jacob natuurlijk om de goal en achter Rudmer, WdV, Rimmer en Leonardo.
  Op de midden Jacobus, Bram, Guido en Mo. Op de 10 Folley en in de spits Bot.
  Wissels waren de gebroeders Sinnema, Hein L, Klaas, Robert en oud spits van onze tegenstander Gerrit.

  Veel balbezit (90%) tegen het op de counter loerende Berltsum. En we kwamen er maar niet doorheen. 1 tegenaanval betekende de 0-1 achterstand. We zetten alles op alles en kregen ook kansen en maakten ook goals. Helaas werd er buitenspel gezien bij een goal van Mo en een schot van Folley onderkant lat werd ook niet over de lijn gezien. Ook 2 vrije trappen op 20 meter gingen niet door de muur. In de rust werd er dan ook schoon schip gemaakt.

  Hein L, Gerrit en Klaas erin voor Jacobus, Mo en Leonardo. De Sinnema's moesten nog even geduld hebben. Vooral ex trainer Claus was een plaag voor de tegenstander. Uit een scherpe corner van hem zat de puik keepende doelman van de tegenstander mis en Bot kon scoren met zn dijbeen. Peter kwam er in voor Rudmer. Een paar minuten later wederom een vrije trap en Klaas schoot m heerlijk in het kruis. 2-1 voor! Nu kon Gerard er ook in voor Folley.
  Na een pittig duel kon Gerrit m niet beheersen en trapte na. Hij kon gaan douchen. Daardoor kregen we het onnodig moeilijk, maar vol passie en strijd gingen we er volledig voor. En uit een counter kwam er een voorzet van Klaas en Peter ging het duel aan en iedereen miste de bal. Bij de 2 paal wist Gerard Inzaghi de bal panklaar aan te nemen en in de hoek te leggen. Een hele opluchting bij de 3-1 voorsprong. Iedereen vond het wel fijntjes en de scheids floot voor het einde. 3 prachtige punten! Voor jou Tjerk!
  Daarna gingen we met z'n allen naar de chinees. Het werd een gezellige en geslaagde avond.

  Zaterdag is toch echt de mooiste dag van de week! En je wist als je naar je vriendjes keek; hier staat het nieuwe Oranje!