• We moesten een kleine drie weken wachten op deze wedstrijd. Na de overwinning op Zeerobben was het meivakantie en dus genoeg tijd om voorbereidingen te treffen, maar is dat ook de goden verzoeken?
    De één vond van wel en de andere niet. Wel was er contact gelegd met SSS en dus we wisten zeker dat ze kwamen. Een elftal met de oudste speler die 25 was en de jongste 15. Dat was nogal een verschil met de gemiddelde leeftijd van ons team. Oude vedettes en vooral veel ervaring in de 3e helft. Konden zij de spanning aan. De Leeuwarder courant volgde ons deze dag. Ze wilden wel eens weten hoe het gaat in de kelderklasse met kampioenschappen.

We begonnen met 9 wissels. opstelling was Jildert op de goal, Syrt, Rein, WdV, Rimmer en op de midden Peter, Guido, Jacob en Folley en voorin Gerrit en Bot.
    Het eerste half uur was nerveus. Geen rust aan de bal en glijpartijen. De jonge jongens van SSS 3 (of hadden ze het 2e hierheen gestuurd?) waren fit en vlug en kwamen er soms gevaarlijk uit. En na een dik half uur schoot de spits van zo'n 40 meter over Jildert heen die geblindeerd werd door de felle zon. Heel snel daarna kreeg Jacob de bal voor zijn voeten en kon binnentikken. Daarna zelf nog een mooie hakbal die meer verdiende, maar hij ging er niet in.

Rust en nog niks aan de hand, maar het liep niet zo relaxt als gehoopt en dus nog niet veel wissels. Babbels, Hein en Jacob F kwamen er wel in. De 2e helft begon na 10 minuten met een balverlies linksvoor en zij kwamen er met hun snelle spits snel uit en maakten netjes de 1-2. Zou de spanning ons teveel worden? Een speler van ons van boven de 50! werd het teveel met een combinatie van spanning en adrenaline trapte hij bijna de dug-out in tweeën.. Gelukkig gaf Jacob een mooie pass over de verdediging en Rein had zoveel tijd dat hij trillend op de benen de bal aannam en daarna netjes in de hoek legde. 2-2!

Nog wat wissels na blessures en zelfs kramp van onze motor op de midden en een 10 minuten straf van Rein! Het hield wat in deze pot. Jildert met nog een prachtige redding en de bal ging onderkant lat er weer uit. Zelf geen kansen meer gecreëerd, maar na 90 minuten floot Piet eindelijk voor het einde en was het kampioenschap binnen! Helaas geen makkelijke pot zodat alle spelers mee konden doen, maar het is zoals het is.

Een mooie ontlading en mooie woorden van de voorzitter, een prachtige schaal en kampioenschap t-shirts ontworpen door Syrt en zo kon de 3e helft beginnen. WdV had een DJ geregeld, er waren nog bloemen voor de spelersvrouwen en ook het 1e pakte nog een mooi en nuttig punt. We hebben dus prachtig even gezeten. Zondag een brakke lange dag op het kaatsveld en dus het verslag een dag later ;-)

Nog twee wedstrijden, een BBQ en een weekend Ameland en dan op naar een nieuw seizoen waar we hopelijk weer lekker ballen en mooie momenten gaan beleven.